default-image

Τι απαντά η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» στους Φιλόζωους

Ηράκλειο
Τι απαντά η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» στους Φιλόζωους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή - απάντηση Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αναφορικά με την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας

Για άδικο «κατηγορώ», με ανοίκειο μάλιστα τρόπο εκ μέρους της «Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας» κάνει λόγο η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία», που μας έστειλε σχετική επιστολή - απάντηση, με φόντο την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που είχαμε δημοσιεύσει προ ημερών.

Απαντώντας στις «βολές» που είχε εξαπολύσει η Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία κατά της δημοτικής παράταξης σχετικά με τις προτάσεις της προς το δήμο Ηρακλείου για τα αδέσποτα, η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» αναφέρει:

«Στο σχετικό δημοσίευμα σας φιλοξενείται ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία απαντά με ανοίκειο τρόπο σε μια μελετημένη πρόταση που κάναμε προς το Δήμο Ηρακλείου για την αντιμετώπιση του δυσάρεστου φαινομένου των πολλών αδέσποτων ζώων της πόλης, με τα συνακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται. Μιλάνε για «ξερονήσια» και για κατάλυση της νομιμότητας! Μα εμείς αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, για το οποίο κατηγορείται και η Δημοτική Αρχή επειδή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε ότι θα τις μελετήσει! Δηλαδή σύμφωνα με τους «φιλόζωους» δεν πρέπει να ψάχνουμε τι προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο θέμα. 

Με την πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας και την υλοποίηση της, τα αδέσποτα θα ζουν σ’ ένα υπέροχο περιβάλλον με αγάπη και φροντίδα, επισκέψιμο, εκπαιδευτικό και γενικά ένα χώρο που θα ευωδιάζει ο πολιτισμός για τον τόπο μας.  Διευκρινίζουμε πως το πρώτο μέλημα είναι η καταγραφή των αδέσποτων της πόλης, αλλά η ίδια ενέργεια θα γίνει και για τα δεσποζόμενα και τους ιδιοκτήτες τους που θα αναλάβουν την ευθύνη για τοποθέτηση τσιπ και στείρωσης. Αυτές οι πρώτες ενέργειες  θα βοηθήσουν να έχουμε τον έλεγχο της εξάπλωσης νέων εγκαταλελειμμένων ζώων στους δρόμους. Εξ αρχής στην συνάντηση μας με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, αλλά και στα Μ.Μ.Ε αναφέραμε πώς μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτό φιλόζωοι, φιλοζωικές ομάδες και οποιοσδήποτε συμπολίτης ενδιαφέρεται να δοθεί λύση σε αυτό το θέμα και βέβαια το κυνοκομείο Ηρακλείου θα είναι απόλυτα συνδεδεμένο.

Η πρόταση πάντως ήταν γενική. Υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να καθοριστούν, όπως η φιλοξενία κατ’ αρχήν των γέρικων και ανάπηρων ζώων, που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και δεν έχουν τη δυνατότητα να υιοθετηθούν.  Επισημαίνουμε ακόμη ότι δεν προτείνουμε το χώρο περισυλλογής και περίθαλψης ως απόλυτη λύση, αλλά ως τρόπο διαχείρισης του υπάρχοντος πληθυσμού αδέσποτων. Δεν είναι ότι καλύτερο για τα αδέσποτα, απλά να τα μαζεύουμε, να τα στειρώνουμε και να τα «ξαναπετάμε» στον αστικό ιστό, έρμαια των ασθενειών, τροχοφόρων, ασυνείδητων κλπ.

Η ερώτηση μας λοιπόν προς στους συμπολίτες μας είναι, αν ενδιαφέρονται για την απομάκρυνση των αδέσποτων από την πόλη στο χώρο που προτείνουμε η να παραμείνουν στους δρόμους. Ελπίζουμε η αντίδραση αυτή να πηγάζει από την αγάπη τους για τα ζώα και από άγνοια της ολοκληρωμένης πρότασης και να μην κρύβει πίσω του αλλά κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News