Ηράκλειο

Νέοι δρόμοι στο Ασήμι ύψους 220 χιλιάδων ευρώ

Διπλή παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του Ασημίου, με συνολικό προϋπολογισμό 220 χιλιάδες ευρώ, εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας

Πιο συγκεκριμένα εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την ασφαλτόστρωση  της δημοτικής οδού που ενώνει τον οικισμό του Ασημίου με το Γυμνάσιο.

Επίσης η δημοτική αρχή εξασφάλισε επιπλέον 120 χιλιάδες ευρώ από τους πόρους της Συλλογικής Απόφασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α) τα οποία θα διατεθούν για την ασφαλτόστρωση του δημοτικού δρόμου προς το Δημοτικό Σχολείο Ασημίου.

Τα έργα ασφαλτόστρωσης στο Ασήμι προτάθηκαν από τον δήμαρχο Νικόλαο Σχοιναράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και την κατανομή της Σ.Α.Τ.Α. Η πρόταση του δημάρχου υπερψηφίστηκε με την υπ’ αριθμόν 62/12-3-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι πλέον η άμεση δημοπράτηση των έργων, καθώς κρίθηκε ως ιδιαίτερα αναγκαία η αποκατάσταση των ζημιών και της φθοράς στους συγκεκριμένους δρόμους.

 

 

Σχόλια