Ηράκλειο

Δυναμική παρέμβαση για την προστασία και την ανάδειξη της Νήσου Ντίας

Συνάντηση με σκοπό τη σύσταση μη κερδοσκοπικού αστικού σωματείου για την προστασία και ανάδειξη της Νήσου Ντίας

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση πολιτών και εκπροσώπων σωματείων (Νέαρχος, Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος, Σύλλογος ιδιοκτητών φουσκωτών σκαφών) με σκοπό την σύσταση Μη Κερδοσκοπικού Αστικού Σωματείου για την προστασία και ανάδειξη της Νήσου Ντίας, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Νatura με ιδιαίτερο οικοσύστημα και ξεχωριστή βιοποικιλότητα.

Κατά την συνάντηση παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Η. κ. Απόλλων Φιλιππής καθώς και ο Λιμενάρχης Ευθύμιος Δουβής, οι οποίοι επαίνεσαν την πρωτοβουλία των πολιτών και των συλλόγων για την δημιουργία αυτού του νέου μη κερδοσκοπικού σωματείου, το οποίο θα έχει ως σκοπό την προστασία της Νήσου από αυθαίρετες επεμβάσεις, την ανάδειξή της και την σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με αυτή.

Κατά τη συνάντηση έλαβε χώρα γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των θεσμικών φορέων για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Δήμων, της Περιφέρειας Κρήτης, του Ο.Λ.Η. και λοιπών θεσμικών φορέων, ώστε να μελετηθούν και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στη Νήσο για την ασφαλή πρόσβαση σε αυτό, για τον καθαρισμό του, για την δημιουργία λοιπών δομών πάντα στο πλαίσιο της νομοθεσίας που διέπει τις περιοχές Νatura. Παράλληλα εκ μέρους των ιδρυτών του νέου σωματείου συζητήθηκαν οι δυνατότητες εθελοντικής δράσης των πολιτών για τον καθαρισμό και την προβολή της Νήσου στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, η οποία δυστυχώς παραμένει αποκομμένη από την Ντία.

H συνάντηση μεταξύ πολιτών και φορέων έλαβε χώρα υπό την φροντίδα Αντωνακάκης Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της τελευταίας στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

 

Σχόλια