Πότε λήγει η προθεσμία για το Κτηματολόγιο - Σε χαμηλά ποσοστά οι αιτήσεις

Ηράκλειο
Πότε λήγει η προθεσμία για το Κτηματολόγιο - Σε χαμηλά ποσοστά οι αιτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ρυθμούς χελώνας οι αιτήσεις στο Λασίθι και σε 5 Δήμους του νομού Ηρακλείου

Στο «παρά πέντε» πριν τη λήξη προθεσμίας για τις δηλώσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο τα ποσοστά των ακινήτων που έχουν δηλωθεί ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, στους δήμους Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων και Βιάννου καθώς και σε ολόκληρο το νομό Λασιθίου οι δηλώσεις ακινήτων βρίσκονται κάτω από το 10%, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο neakriti.gr η πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κα. Ειρήνη Βρέντζου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν να σπεύσουν για τη δήλωση του ακινήτου τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο καθώς για το νομό Λασιθίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου, ενώ για το Ηράκλειο στις 10 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν έχει δοθεί παράταση από την «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ» και, όπως ανέφερε η κα. Βρέντζου «σε εκδήλωση που διοργανώσαμε την περασμένη εβδομάδα ξεκαθάρισαν ότι μέχρι την τελευταία ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, δε θα δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων».

Αναφορικά με το πολύ χαμηλό ποσοστό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής η πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ τονίζει ότι «προφανώς ο κόσμος βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων, για την οποία απαιτείται χρόνος».

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι Κρητικοί για το Κτηματολόγιο

Δείτε από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» με παρουσιάστρια την δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Κτηματολόγιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News