Εφηβεία και ανάπτυξη εγκεφάλου, ομιλίες και διαδραστικές εκδηλώσεις

Ηράκλειο
Εφηβεία και ανάπτυξη εγκεφάλου, ομιλίες και διαδραστικές εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την ευρύτερη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η ημερίδα με θέμα «Εφηβεία και ανάπτυξη του εγκεφάλου»

Ομιλίες από Καθηγητές, Ξεναγήσεις στα εργαστήρια Ανατομίας, Κλινικής Χημείας, Νευροπιστημών, Νευρολογίας, Νευροψυχολογίας, Οφθαλμολογίας, Ύπνου και Φαρμακολογίας, της Ιατρικής Σχολής, αλλά και Διαδραστικά εργαστήρια στο Μουσείο Ιατρικής σε συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, περιελάβανε η ημερίδα με θέμα «Εφηβεία και ανάπτυξη του εγκεφάλου» από την Ιατρική Σχολή και το Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μαθητές από το 1ο και το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο παρακολούθησαν την ημερίδα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στη διάρκεια της ημερίδας παράλληλα έγιναν επιδείξεις πειραματικών σχεδιασμών από τον Όμιλο μαθηματικών του Πειραματικού Γενικού Λυκείου σε ότι αφορά τις αποφάσεις του εγκεφάλου μας, την Εφηβική κατάθλιψη και το στρες την Νευροηθική, πώς μπορούμε να μελετήσουμε τις λειτουργίες του εγκεφάλου και το ρόλο του εγκεφάλου στην εκπαίδευση.

Στόχος των διοργανωτών όπως επισημάνθηκε ήταν πέρα από την ευρύτερη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών η ημερίδα να καταστεί θεσμός για την πόλη και ευρύτερα την Περιφέρεια. Η ημερίδα έγινε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας και της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και εντάχθηκε στις δράσεις της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News