default-image

Φιλόζωοι εναντίον… «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας»: Να πάρει πίσω τις προτάσεις της

Ηράκλειο
Φιλόζωοι εναντίον… «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας»: Να πάρει πίσω τις προτάσεις της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα “ξερονήσια” ανεπιθύμητων ανήκουν στο παρελθόν και είναι ντροπή να προτείνονται τέτοια σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα!», απαντούν μεταξύ άλλων οι Φιλόζωοι στην δημοτική παράταξη

Να πάρει πίσω της προτάσεις που κατέθεσε προς τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα καλεί τη δημοτική παράταξη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία εκτοξεύει δριμύ “κατηγορώ”, κάνοντας λόγο «για ντροπιαστικές προτάσεις που δε συνάδουν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και έχουν ως βασική κατεύθυνση την ασυλοποίηση και τα... “ξερονήσια” για τα αδέσποτα!

Μάλιστα η Ομοσπονδία εκτοξεύει “βολές” και κατά της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου για το ότι δεσμεύτηκε να μελετήσει τις επίμαχες προτάσεις...

«Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στο neakriti.gr τις παρά τον νόμο προτάσεις εξανδραποδισμού των αδέσποτων της πόλης του Ηρακλείου από τη δημοτική παράταξη “Ηράκλεια Πρωτοβουλία”, τις οποίες μάλιστα η νυν δημοτική Αρχή δήλωσε ότι θα τις μελετήσει!

Οι εγκαταστάσεις της προσωρινής διαμονής των αδέσποτων ζώων προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν μπορεί ο καθένας να αυτοσχεδιάζει και να αυθαιρετεί. Τέτοια εγκατάσταση διαθέτει η πόλη του Ηρακλείου και είναι το σύγχρονο κυνοκομείο που λειτουργεί στην περιοχή της Φοινικιάς.

Τα “ξερονήσια” ανεπιθύμητων ανήκουν στο παρελθόν και είναι ντροπή να προτείνονται τέτοια σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα! Το φιλοζωικό κίνημα θα αντιταχθεί τόσο στην κατάλυση της νομιμότητας όσο και στον χαρακτηρισμό των ζώων ως εξοβελιστέων.

Όσα τέτοια “ξερονήσια” και να προταθούν, τα αδέσποτα θα είναι πάντα ανάμεσά μας, αν δεν χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που μας έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και σημειώνει: «Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που διαθέτει κυνοκομείο, κι όμως τα ζώα είναι χιλιάδες έξω και θα συνεχίσουν να είναι και με τις ντροπιαστικές λύσεις που προτείνει η “Ηράκλεια Πρωτοβουλία”.

Δεν πρωτοτυπεί η “Ηράκλεια Πρωτοβουλία” με αυτό που προτείνει. Αυτά είναι λύσεις που έχουν αποτύχει διαχρονικά, όπως δείχνει η πραγματικότητα της χώρας με τα εκατομμύρια αδέσποτα, ενώ παράλληλα δημιουργούν αποθήκες εξαθλιωμένων ζώων, όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειονότητα των κυνοκομείων της χώρας ή όπως αλλιώς τα χαρακτηρίσει κάποιος.

Κύριοι της “Ηράκλειας Πρωτοβουλίας”, για λόγους ψηφοθηρικούς χαϊδεύετε τα αφτιά όλων που ευθύνονται για την αθλιότητα αυτή. Καλούμε την ως άνω δημοτική παράταξη να αποσύρει πάραυτα τις προτάσεις αυτές και να συνεργαστεί με τους φιλοζωικούς φορείς της πόλης για λύσεις σύννομες, ηθικές και αποτελεσματικές».

Η πρόταση της “Ηράκλειας”

Σημειώνεται ότι, σε προ ημερών συνάντησή της με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Κεφαλογιάννη, αντιπροσωπία της παράταξης υπό την πρόεδρο της Άννα Παπαχρονάκη ανέπτυξε το σχέδιο-πρόταση που είχε επεξεργαστεί η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης, σύμφωνα με το οποίο «τα αδέσποτα θα μεταφερθούν σε φυσικό περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο με προστασία και φροντίδα και οι συμπολίτες μας θα ζουν σε μια πόλη καθαρή και προστατευμένοι από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των αδέσποτων κάποιες φορές».

Βασικός πυρήνας της πρότασης είναι το να παραχωρήσει η δημοτική Αρχή τη χρήση κάποιου από τα αγροτεμάχια της κτηματικής περιουσίας του Δήμου, ελεύθερο σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο, εμβαδού τεσσάρων περίπου στρεμμάτων.

Στο ακίνητο που θα επιλεγεί προτείνεται να γίνει καλή περίφραξη περιμετρικά, ενώ μέσα στον περιφραγμένο χώρο να γίνουν επιμέρους περιφράξεις. Επίσης στους χώρους αυτούς προτείνεται να υπάρχουν τα σπιτάκια των ζώων, καθώς και χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος για τη διαμονή των εθελοντών που θα αναλάβουν τη φροντίδα τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News