Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

«Στείλε μήνυμα… Αγάπης»: Μαθητές περπατούν ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία

Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, 11:00 πμ, Πλατεία του Αγίου Μηνά

Σχολεία της πόλης μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή για τη δράση

Δράση με τίτλο «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!», με την συμμετοχή μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, διδακτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας, σχεδιάζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την διοργάνωση ομαδικού περιπάτου στο κέντρο της πόλης, που προγραμματίζεται για την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Τα σημεία της εν λόγω δράσης, αναλύονται ως εξής:

  • Δημιουργία (και εμπνεύσεις) γραπτών μηνυμάτων ή σχεδίων ζωγραφικής από τους μαθητές, με αναφορά την οικογενειακή ειρήνη και γαλήνη.
  • Ανάδειξη των σχετικών μηνυμάτων των μαθητών και των σχολείων ομαδικά, κατά την πραγματοποίηση της πορείας - περιπάτου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Συμβολή του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, και των μαθητών αυτού, με συνοδεία μουσικών οργάνων για απόδοση μελωδιών προς ισχυροποίηση του μηνύματος ευαισθητοποίησης.
  • Συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, με θεατρικό δρώμενο στην Πλατεία Ελευθερίας, μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου.
  • Η εκκίνηση του περιπάτου Αγάπης, προβλέπεται για τις 19 Μαΐου στις 11:00 π.μ., από την Πλατεία του Αγίου Μηνά και κατόπιν, μέσω των οδών Αγίου Μηνά - Καλοκαιρινού - Ίδης - Δικαιοσύνης, θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με κεντρικό μήνυμα «Ας Νικήσουμε τη Βία!», στην οποία μετέχουν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Κρήτης.

Παράλληλα υποστηρίζεται από φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, το Χαμόγελο του Παιδιού Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης και Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Την ευθύνη συντονισμού έχει ο Κοινωνικός Λειτουργός - Συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, κ. Γεώργιος Σαριδάκης, ενώ αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας είναι o Όμιλος της ΚΡΗΤΗ ΤV.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες παρακαλούνται να υποβάλλουν την δήλωση και τα λοιπά στοιχεία συμμετοχής (αριθμό μαθητών, τύπο μηνύματος: πολλαπλά μηνύματα μαθητών ή ένα κοινό ως σχολείο) σε ειδικό πεδίο στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, από 13/03/2019 έως 10 /05/2019.

Επίσης άλλοι φορείς, σύλλογοι ή εθελοντικές ομάδες, οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να αποστείλουν την δήλωση συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: giorgos.saridakis@yahoo.gr (Υπόψη κ. Σαριδάκη).

Σχόλια