Τα οικονομικά του Δήμου «έβγαλαν» πολιτικές ειδήσεις!

Ηράκλειο
Τα οικονομικά του Δήμου «έβγαλαν» πολιτικές ειδήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ήταν μόνο τα οικονομικά του Δήμου Ηρακλείου, τα τέλη, τα έργα και το αποθεματικό

Ο νυν και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηρακλείου, Γιώργος Καραντινός και Δημήτρης Αγαπάκης, αντιστοίχως, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών του Μαΐου στο πλαίσιο της εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο” με τον Λευτέρη Συμβουλάκη, που μεταδόθηκε την περασμένη Πέμπτη από την “ΚΡΗΤΗ TV”, έβγαλαν και πολιτικές ειδήσεις.

Για παράδειγμα, ερωτώμενος αν θα εξακολουθήσει να στηρίζει Λαμπρινό στο ενδεχόμενο μιας επίσημης κομματικής υποψηφιότητας και πώς θα αντιδρούσε αν τον διέγραφε η Ν.Δ., ο κ. Καραντινός απάντησε με ερώτηση: «Θα με διαγράψουν από το σπίτι μου;».

Μιλώντας δε για τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας υποψήφιος για δήμαρχος, δε δίστασε να πει ότι τα χαρακτηριστικά αυτά θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στον πρόσωπό του σε επόμενη τετραετία. Δηλαδή ο κ. Καραντινός ουσιαστικά παραδέχτηκε και το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Ηρακλείου από τη θέση του επικεφαλής, δηλαδή του υποψήφιου δημάρχου και εκτίμησε ότι στις εκλογές του Μαΐου θα περάσουν στον β' γύρο.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Αγαπάκης από την παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5.” είπε ότι η ομάδα Κουράκη είναι νέα και δυνατή και το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο, λέγοντας «θα κερδίσουμε την ψήφο των πολιτών γιατί θα αξιολογήσουν ότι αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη.

Και η όλη μας καταγραφή είναι το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Αγαπάκης και συμπλήρωσε: «Γιατί θεωρείτε σώνει και καλά ότι θα υπάρχει δεύτερη Κυριακή; Αύριο μπορεί οι 11 υποψήφιοι να είναι λιγότεροι. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μεθοδικά και οργανωμένα. Εμείς εκτιμούμε ότι θα δώσουν την ψήφο σε μας».

Πάντως ο νυν και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Καραντινός και Δ. Αγαπάκης, αντιστοίχως, “κοντραρίστηκαν” για τη διακύμανση των δημοτικών τελών στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, για τη μείωση των δαπανών στην κοινωνική πολιτική και τον διπλασιασμό των δαπανών στην καθαριότητα, ενώ ήρθαν στο φως και στοιχεία για το αποθεματικό του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο αυτή τη στιγμή φτάνει τα 52 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε τραπεζικό λογαριασμό στην Παγκρήτια Τράπεζα και λαμβάνει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο τόκους!

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη κριτική από την πλευρά του κ. Αγαπάκη προς τον κ. Καραντινό, ότι η παρούσα δημοτική Αρχή δε σχεδίασε, δεν οραματίστηκε και δεν έχει και έτοιμα έργα να εκτελέσει, με τον σημερινό αντιδήμαρχο να ανταπαντά ότι σχεδιάζονται έργα αλλά ταυτόχρονα μέρος του αποθεματικού είναι για «ώρα ανάγκης», όπως ένα “μαξιλαράκι” ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News