Καρέ καρέ η δράση ασυνείδητου οδηγού - Θύμα τροχαίου αδέσποτος ο «Ντάνος»

Ηράκλειο
Καρέ καρέ η δράση ασυνείδητου οδηγού - Θύμα τροχαίου αδέσποτος ο «Ντάνος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγαπητός, σε όλη τη ΒΙΠΕ, Ντάνος κινδύνευσε να χάσει το μάτι του όταν έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος

Το αυτοκίνητο περνά με ταχύτητα σε απόσταση αναπνοής από εργαζόμενους. Από τύχη το θύμα του είναι ένα αδέσποτο σκυλί και όχι άνθρωπος. Η συμπεριφορά του ασυνείδητου οδηγού, δυστυχώς αναμενόμενη. Με ανοιχτή ακόμη την πόρτα του αυτοκινήτου αναπτύσσει ταχύτητα και εξαφανίζεται αφήνοντας αιμόφυρτο και αβοήθητο το άτυχο ζώο.

Το χτύπημα ήταν τόσο σφοδρό που προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πρόπτωση οφθαλμού στον άτυχο Ντάνο, ένα από το πιο γνωστά και συμπαθή αδέσποτα της Βιομηχανικής Περιοχής. Η κατάσταση του όταν πλέον εντοπίστηκε εξαντλημένο ένα 24ωρο αργότερα ήταν τραγική.

Ο Ντάνος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς χειρουργήθηκε και έχει τη φροντίδα που χρειάζεται για να αναρρώσει, με τη βοήθεια της οικογένειας της ΚΡΗΤΗ TV. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με δεκάδες άλλα δέσποτα που ξεψυχούν αβοήθητά.

Στο ίδιο κτηνιατρείο νοσηλεύεται και ο μικρός Μέρφι, άλλο αδεσποτάκι που βρέθηκε λίγα 24ωρα νωρίτερα στην ίδια περιοχή με τα δυο πόδια τους σχεδόν ακρωτηριασμένα. Ο κτηνίατρος Κώστα Μηλαθιανάκης, που το χειρούργησε επιχειρώντας επανασυγκόλληση ώστε το μικροσκοπικό σκυλάκι να μην μείνει ανάπηρο, εκτιμά πως βρισκόταν αβοήθητο περίπου μια εβδομάδα.

Η εγκατάλειψη τραυματισμένων ζώων από ασυνείδητους αποτελεί θλιβερή μάστιγα, ιδίως στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου όπου οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που κάνουν σκόπιμα ελιγμούς με στόχο να πετύχουν τα αδέσποτα. Τα παραδείγματα είναι δυστυχώς αμέτρητα.

Ανεξήγητο παραμένει και το μένος με το οποίο έχουν κακοποιηθεί και άλλα αδέσποτα στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου. Αρκετά έχουν βρεθεί κρεμασμένα με σύρμα και άλλα χτυπημένα με σκάγια.

Τα στοιχεία του αυτοκινήτου που προκάλεσε τον τραυματισμό του αδέσποτου Ντάνου, είναι γνωστά και θα παραδοθούν στην αστυνομία για το σχηματισμό δικογραφίας. Η εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου εκτός από ανήθικη και κατακριτέα είναι πράξη που τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο.

Δείτε το βίντεο με την κάμερα να καταγράφει τη δράση του αυτοκινήτου:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News