470 αχινοί και ροφοί 7,5 κιλών στην τσιμπίδα… των λιμενικών

Κρήτη
470 αχινοί και ροφοί 7,5 κιλών στην τσιμπίδα… των λιμενικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ποσότητα παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας βρήκαν οι λιμενικοί

Μάλλον πως… είχαν στο νου να φτιάξουν καλό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα με ψαριά πολλών κιλών και αμέτρητες αχινοσαλάτες, αφού όπως διαπίστωσαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου είχαν αλιεύσει παράνομα 470 αχινούς και ψάρια 8 περίπου κιλών.

Αναλυτικότερα ο έλεγχος σε ερασιτέχνη αλιέα, στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έβγαλε… λαβράκι. Αφού διαπιστώθηκε η αλιεία με ελεύθερη κατάδυση, με χρήση πιρούνας, τετρακοσίων εβδομήντα (470) ατόμων ΑΧΙΝΩΝ, κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2γ του ΠΔ 373/85, τα οποία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.

Επίσης έλεγχος έγινε και από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε ερασιτεχνικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Μαλίων . Εκεί διαπιστώθηκε η αλιεία με σύρτη βυθού, αλιευμάτων περισσότερων κιλών και ατόμων των προβλεπόμενων και υπολειπομένων διαστάσεων.

Συγκεκριμένα είχαν αλιευθεί ψάρια συνολικού βάρους επτά κιλών και επτακοσίων γραμμαρίων (7.700gr), η πλεονάζουσα αλιευθείσα ποσότητα των οποίων, ήτοι τέσσερα (04) άτομα ροφοειδών, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Αναλυτικά το δελτίο από το Υπουργείο Ναυτιλίας

 Στο πλαίσιο εντατικοποίησης αλιευτικών ελέγχων από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, έλεγχος σε ερασιτέχνη αλιέα, στην περιοχή “ΑΝΑΛΗΨΗΣ” Χερσονήσου, όπου διαπιστώθηκε η αλιεία με ελεύθερη κατάδυση, με χρήση πιρούνας, τετρακοσίων εβδομήντα (470) ατόμων ΑΧΙΝΩΝ, κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2γ του ΠΔ 373/85, τα οποία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.

Επίσης κατόπιν ελέγχου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε ερασιτεχνικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή κόλπου “ΜΑΛΙΩΝ”, διαπιστώθηκε η αλιεία με σύρτη βυθού, αλιευμάτων περισσότερων κιλών και ατόμων των προβλεπόμενων και υπολειπομένων διαστάσεων. Συγκεκριμένα είχαν αλιευθεί ψάρια συνολικού βάρους επτά κιλών και επτακοσίων γραμμαρίων (7.700gr), η πλεονάζουσα αλιευθείσα ποσότητα των οποίων, ήτοι τέσσερα (04) άτομα ροφοειδών, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News