Μ. Μποκέας για τη λειτουργία αεριοστροβιλικών μονάδων και ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

Ηράκλειο
Μ. Μποκέας για τη λειτουργία αεριοστροβιλικών μονάδων και ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο χθες στο Μαλεβίζι, για το θέμα λειτουργίας των αεριοστροβιλικών μονάδων και τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχε και εξέφρασε τη θέση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Στην τοποθέτησή του ο Μενέλαος Μποκέας κατέδειξε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ο Δήμος Μαλεβιζίου να λειτουργεί καταλυτικά, με ισχυρό πρωταγωνιστικό ρόλο και διεκδικητική παρουσία, προκειμένου να διαμορφώνει ο ίδιος τις εξελίξεις για την περιοχή. Ο Μενέλαος Μποκέας υπογράμμισε ότι η στάση αναμονής που χρόνια τώρα τηρεί η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, της δίνει τη θέση του θεατή των εξελίξεων.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο Δήμος οφείλει να λαμβάνει έγγραφες δεσμεύσεις, όχι να αρκείται σε προφορικές δηλώσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Μενέλαος Μποκέας επεσήμανε ότι και τώρα ο Δήμος οφείλει να αναζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, ενώ αναφέρθηκε ξανά και στο περιβαλλοντικό ζήτημα που εγείρεται στη Δαμάστα.

Παράλληλα, υπογράμμισε το έλλειμμα διεκδίκησης σε αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου, η περιοχή του οποίου συνεχίζει να επιβαρύνεται, προκειμένου  να διασφαλιστεί η επάρκεια ηλεκτροδότησης του νησιού. Τέλος, ο Μενέλαος Μποκέας ζήτησε ενιαία συλλογική δράση, με ξεκάθαρες κινήσεις και σχέδιο για το περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό μέλλον του τόπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News