Πέτρος Ινιωτάκης: Διαρκές αίτημα η μετεγκατάσταση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

Ηράκλειο
Πέτρος Ινιωτάκης: Διαρκές αίτημα η μετεγκατάσταση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα της τοπικής κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου η μετεγκατάσταση στην Κορακιά

Ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ, συμμετείχα στη χθεσινή σύσκεψη των φορέων στον Δήμο Μαλεβιζίου για την απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων και την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργού περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, για την εγκατάσταση νέων Αεριοστροβίλων στα Λινοπεράματα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατέθεσα την άποψη, την οποία έχω διατυπώσει και στο παρελθόν, για ανάγκη ανάδειξης του ζητήματος της απομάκρυνσης του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων ως πρώτη προτεραιότητα εκ μέρους, όχι μόνο του Δήμου Μαλεβιζίου, αλλά και του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ανάδειξη του παραλιακού και η προστασία του παράκτιου μετώπου από το Φόδελε έως και την πρώην Αμερικάνικη Βάση, ως μία περιοχή υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος με επενδύσεις θαλάσσιου τουρισμού και ναυταθλητισμού, μπορεί να προσφέρει σημαντικές νέες θέσεις εργασίας και αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τουριστικού προϊόντος, με τις ανάλογες ευεργετικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία!

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκλιση στο δήμο Μαλεβιζίου του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης, του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου και των Βουλευτών της Ανατολικής Κρήτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο επίπεδα:

α) Σε τεχνικό επίπεδο, θα πρέπει να εξεταστεί πως θα γίνει η μεταφορά του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων στις νέες ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Κορακιά.

β) Σε πολιτικό επίπεδο, θα πρέπει να υπάρξει συναπόφαση-δέσμευση, όλων των συλλογικών και θεσμικών οργάνων (ΠΕΔ, Περιφέρεια, Βουλευτές) για την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης και να τεθεί επί τάπητος ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών που θα απαιτηθούν, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους που διαμορφώνουν το νέο ενεργειακό τοπίο (μικρή και μεγάλη διασύνδεση του νησιού με ηπειρωτική Ελλάδα-Κύπρο, χρήση φυσικού αερίου, μέγιστη αξιοποίηση των ΑΠΕ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News