«Καμπάνα» στο γιατρό του Βενιζελείου για την Μαρίζα που καθηλώθηκε σε καροτσάκι

Ηράκλειο
«Καμπάνα» στο γιατρό του Βενιζελείου για την Μαρίζα που καθηλώθηκε σε καροτσάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φοιτήτρια μετέβη στο Βενιζέλειο με πόνους και τελικά καθηλώθηκε σε καροτσάκι

Ένοχος κρίθηκε νωρίτερα σήμερα –και σε δεύτερο βαθμό- ο γιατρός του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος δικαζόταν για την πράξη της «σωματικής βλάβης από αμέλεια» σε βάρος μιας νεαρής κοπέλας, η οποία παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 2011.

Πρόκειται για τη Μαρίζα Γουργολίτσα από το Αγρίνιο, η οποία εκείνη την περίοδο ζούσε μόνιμα στο Ηράκλειο, καθώς ήταν φοιτήτρια του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Η άτυχη κοπέλα είχε μεταβεί τότε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με έντονους πόνους στην πλάτη και το στήθος.Ο καταδικασθείς γιατρός φέρεται να επέδειξε αμέλεια στο εξεταζόμενο περιστατικό, με αποτέλεσμα η υγεία της φοιτήτριας να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ο γιατρός δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι η ποινή που του επιβλήθηκε, είναι μικρότερη –κατά έξι μήνες- από αυτή που του είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο του 2018 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (ποινή φυλάκισης 2 ετών).

Ειδικότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον κατηγορούμενο. Επισημαίνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε σήμερα στον γιατρό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Μαρίζα: "Δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζω ότι δεν θα μείνω ανάπηρη"

Στο μεταξύ, μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Νίκος Διαλυνάς μετέφερε τα λεγόμενα της Μαρίζας στην κατάθεσή της, τα οποία είναι συγκλονιστικά. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Μαρίζας Γουργολίτσα, "όλη αυτή η περιπέτεια που έζησε η ανάπηρη πλέον κοπέλα συνοψίζεται σε μια φράση που είπε η ίδια στην κατάθεσή της: "Δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζω ότι δεν θα μείνω ανάπηρη". Αυτό νομίζω τα λέει όλα...".

Το χρονικό

Τον Ιούλιο του 2011, η φοιτήτρια ένιωσε έναν οξύ πόνο στην πλάτη και το στήθος της. Ο πόνος δεν υποχώρησε τις ώρες που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταβεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο εφημέρευε. 

Εκεί, εξετάστηκε και στη συνέχεια αποχώρησε αφού –σύμφωνα με πληροφορίες- της χορηγήθηκε μυοχαλαρωτικό φάρμακο. Εντούτοις, ο πόνος παρέμενε έντονος και τις επόμενες ώρες. Τότε, η φοιτήτρια μετέβη και πάλι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 

Όπως τονίστηκε από την πλευρά της άτυχης φοιτήτριας, παρά το ότι ο πόνος της κοπέλας ήταν οξύς, το περιστατικό δεν διερευνήθηκε περαιτέρω: Η φοιτήτρια επέστρεψε ξανά στο σπίτι της, αφού της χορηγήθηκε εκ νέου μυοχαλαρωτικό φάρμακο.

Ωστόσο, ο πόνος δεν υποχωρούσε με τίποτα με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να μεταβεί τελικά –αυτή τη φορά- στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα, ωστόσο, με την πλευρά της πολιτικής αγωγής, για την άτυχη κοπέλα ήταν ήδη αργά. 

Στο ΠΑΓΝΗ οι γιατροί υπέβαλαν τη φοιτήτρια σε μαγνητική τομογραφία. Τα αποτελέσματα της τομογραφίας φανέρωσαν ότι υπήρχε κάποια δυσπλασία στο νωτιαίο μυελό.

Η φοιτήτρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ωστόσο, φαίνεται ότι η βλάβη που είχε υποστεί, ήταν ήδη τεράστια. Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας της κοπέλας είχε ήδη επιδεινωθεί, καθώς σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, είχε ήδη ξεκινήσει η παράλυση των κάτω άκρων της. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News