Aναχώρησε για να... επιστρέψει ο Σταύρος Αραχωβίτης

Ηράκλειο
Aναχώρησε για να... επιστρέψει ο Σταύρος Αραχωβίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα επιστρέψει σύντομα στην Κρήτη ο υπουργός

Ξανά θα κατέβει στην Κρήτη στις 22 του μήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ώστε να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, και εκεί θα δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο νησί μας. Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε χθες το βράδυ στον Προφήτη Ηλία ο κ. Αραχωβίτης, στη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του πρώην δήμου Τεμένους.

Ο κ. Αραχωβίτης ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας πως αναγνωρίζει ότι το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για τον πρωτογενή τομέα, αλλά επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε μια σειρά από μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η αγροτική οικονομία. Και είπε ότι, μετά τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών, ακολουθεί η στήριξη των μεγαλύτερων αγροτικών εισοδημάτων, ενώ αναφέρθηκε και στο 4.3.2 πρόγραμμα που ενισχύεται με 500 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό αρδευτικά έργα τα οποία δεν είχαν ενταχθεί σε πρώτη φάση.

Σχολιάζοντας την ομιλία αυτή, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης δήλωσε: «Ερωτήσεις πολλές. Τις απαντήσεις θεωρώ ότι θα τις λάβουμε επίσημα στις 22 του μήνα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός ότι θα ξανακατέβει στην Κρήτη και θα κάνουμε μια ευρεία σύσκεψη για όλα τα προβλήματα του νησιού. Είναι τα γνωστά προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νομού, και κυρίως τα τελευταία προβλήματα που έχουν σχέση με την πρόσφατη κακοκαιρία».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, έθεσε επιτακτικά την ανάγκη μείωσης της φορολογίας για τους αγρότες και κατασκευής φραγμάτων για την αντιμετώπιση των αναγκών του παραγωγικού κόσμου σε νερό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News