Ηράκλειο

ΕΚΗ για Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Παραμένουν η βία και ο εργασιακός Μεσαίωνας

Η γυναίκα να καθορίζει η ίδια την τύχη της, αναφέρει το ΕΚΗ

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρεται το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που κάνει λόγο για τη βία που δέχονται οι γυναίκες και τις δυσκολίες στον εργασιακό χώρο σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς παρά τους Αγώνες και τις Θεσμικές αλλαγές οι γυναίκες αποτελούν προνομιακή ομάδα για τη Μερική Απασχόληση, την μαύρη εργασία, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας». 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση:

Με αφορμή την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει τις γυναίκες  Εργαζόμενες και Άνεργες που Αγωνίζονται παντού, τις πρόσφυγες και μετανάστριες, που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου όπου η ισότητα των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διαρκείς παραβιάσεις. Είναι άλλη  μία μέρα αγώνα  για τις άνεργες , τις Συνταξιούχες , τις Νέες  που παλεύουν και αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας και στις πολιτικές ανασφάλειες των Κυβερνήσεων  και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Γυναίκες που παλεύουν για την δουλειά, για την ασφάλιση τους , την περίθαλψη και τη μόρφωση τους που παλεύουν για τις ίδιες και τις οικογένειες τους. 

Δυστυχώς  παρά τους Αγώνες και τις Θεσμικές αλλαγές οι γυναίκες αποτελούν προνομιακή ομάδα για τη Μερική Απασχόληση, την μαύρη εργασία, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, τις χαμηλές αμοιβές, τις συντάξεις, την κατάργηση των Συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι γυναίκες στην Ελλάδα  που υφίστανται  τα πιο βάρβαρα μέτρα με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι οι γυναίκες και κατά συνέπεια ήταν οι πρώτες που δέχθηκαν το ξέσπασμα της κρίσης στην χώρα μας. Οι γυναίκες λόγο των πολλαπλών τους ρόλων στην Ελληνική Κοινωνία, είναι αποδεδειγμένα οι πρώτες που μπαίνουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και κατά συνέπεια και σε υποδεέστερες συνθήκες μισθολογικής κατάστασης και εργασιακής ασφάλειας.

Η βία σε όλες της τις μορφές  που δέχεται η γυναίκα είναι πολύπλευρη, σε κάθε μορφή της εκφράζει την επιβολή της εξουσίας που υφίσταται, στον αγώνα να καθορίζει η ίδια την τύχη της.

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που αρνούνται να θυσιάσουν τα δικαιώματα  και τη ζωή τους στο κατεστημένο  και την ανισότητα. Οι γυναίκες της χώρας μας όχι μόνο έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν αλλά  και να αντισταθούν στις λογικές και τις τακτικές της άρχουσας τάξης και των δικαιωμάτων ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα ενάντια στη βαρβαρότητα που ζουν. 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια