Ηράκλειο

Οι προτάσεις της Συν+Πράξη για τον πρωτογενή τομέα

Μετά την επίσκεψη Αραχωβίτη στο Ηράκλειο, ο κ. Ινιωτάκης αναφέρει

Ανακοίνωση με αφορμή την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης Συν+Πράξη Πέτρος Ινιωτάκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και για τη συνάντησή του κ. Αραχωβίτη με παραγωγούς και εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών «ευχόμαστε η χθεσινή σημαντική συνάντηση να αποτελέσει εφαλτήριο για την στόχευση και την σχέση που πρέπει να έχει ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της χώρα μας αλλά και ο σημαντικότερος παραδοσιακά τομέας της Κρήτης.

Η ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία αποτελεί πρότυπο αγροτικής παραγωγής για τον Δήμο Ηρακλείου αφού όχι μόνο έχει συγκρατήσει τους νέους αλλά και εχει να επιδείξει σημαντικές καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του τόπου μας.

Θεωρούμε ότι για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να είναι ανταποδοτικός και ωφέλιμος όχι μόνο στην χώρα, αλλά και για τους αγρότες μας, τους ανθρώπους που μοχθούν και αγωνίζονται απέναντι σε καιρικά φαινόμενα, οικονομικές συγκυρίες και κυβερνητικές αποφάσεις, θα πρέπει να βοηθούν, όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Στην κατεύθυνση αυτή παραθέτουμε τις κάτωθι προτάσεις μας:

  1. Να δοθούν κίνητρα για την συγκράτηση των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο και να σταματήσουμε το φαινόμενο της σταδιακής ερήμωση της. Η επιστροφή των νέων ανθρώπων και επιστημόνων που ζουν στις πόλεις και μπορούν να προσφέρουν στην αξιοποίηση και παραγωγή με την γνώση τους σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας θα πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα.
  2. Επέκταση των δικτύων, αγωγών αντλιοστασίων και όλων των υποδομών που απαιτούνται ώστε όλες οι ποσότητες ανακυκλωμένου ύδατος να αξιοποιούνται για ύδρευση και άρδευση προς όφελος των περιοχών του Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Βασιλειών, Άγιου Σύλλα και Σύλλαμο.
  3. Ο εκσυγχρονισμός και η ολοκλήρωση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας. Να γίνει ένα πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης όλων των αγροτικών δρόμων σε βάθος 10ετιας.
  4. Άμεση ολοκλήρωση του φράγματος του Λαδούκου και μελέτη για την κατασκευή μεγάλου φράγματος στο Κυπαρίσσι.

Το σημαντικότερο όλων όμως και θα πρέπει να γίνει, είναι η ανάπτυξη ενός κινήματος παραγώγων με στόχο την παραγωγή τυποποιημένων ποιοτικών προϊόντων και την διάθεση τους στο εξωτερικό.

Η Συν+Πράξη δημοτών Ηρακλείου θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον πρωτογενή τομέα και θα είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας με όποια μέσα μπορούμε και διαθέτουμε.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια