Οι μικροί μαθητές στα Βορίζια κατά της σχολικής βίας: «Όλοι ενωμένοι, όλοι αγαπημένοι»

Ηράκλειο
Οι μικροί μαθητές στα Βορίζια κατά της σχολικής βίας: «Όλοι ενωμένοι, όλοι αγαπημένοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δημοτικό Σχολείο ένωσαν δυνάμεις και πέρασαν μηνύματα κατά της βίας

Μία σπουδαία δράση με στόχο όχι μόνο να στείλουν οι μαθητές ένα μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και να μάθουν τι είναι η βία και πώς να την προλαμβάνουν πραγματοποιήθηκε στα Βορίζια.

Συγκεκριμένα, στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο του χωριού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας, οι εκπαιδευτικοί έλαβαν την πρωτοβουλία και παρακίνησαν τους μικρούς μας φίλους να γράψουν μηνύματα που αφορούν αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που κάποιες φορές παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Γεωργιακάκη, προϊστάμενο του σχολείου που μίλησε στο neakriti.gr «αρχικά μιλήσαμε στα παιδιά για τη σχολική βία και γενικότερα για κάθε μορφή βίας ώστε να μάθουν τι είναι και να αποφεύγουν ή να προλαμβάνουν καταστάσεις. Στη συνέχεια κάθε τάξη πήρε ένα μεγάλο χαρτί, οι μαθητές έγραψαν ένα μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και στο τέλος ενώσαμε τα χαρτιά, στέλνοντας ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα».

Όσον αφορά στο τι έλεγαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Γεωργιακάκης ανέφερε πως «τα παιδιά έλεγαν ότι δεν είναι σωστό να μιλάμε άσχημα στο συμμαθητή μας ούτε να τον στεναχωρούμε και ότι αν δουν μια άσχημη συμπεριφορά, δε θα την αφήσουν να συνεχιστεί.».

«Θέλουμε να αποκτήσουν μία υπεύθυνη στάση. Να έχουμε ένα ασφαλές, ειρηνικό και δημοκρατικό σχολείο, ένα σχολείο χωρίς βία και φόβο.» τόνισε ο προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News