Ηράκλειο

Λυγερός: Η ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στους μικρούς και μεγάλους αγώνες

«Από καταβολής κόσμου οι γυναίκες εργάζονται με σθένος για το καλό της οικογένειας τους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες"

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες", Ηλίας Λυγερός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που έδωσαν και δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες στη ζωή τους, είτε προσωπικούς είτε κοινωνικούς.

Μπορεί η μεγάλη διαδήλωση των εργατριών στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, στις 8 Μαρτίου 1857, να έγινε η αφορμή να καθιερωθεί η γιορτή όμως από καταβολής κόσμου οι γυναίκες αγωνίζονται με σθένος, για το καλό της οικογένειας τους, για να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες, για το μεγάλο αγαθό της ελευθερίας αλλά και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι τα πρώτα θύματα της βίας, της λιτότητας, της καταπίεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, καταστάσεις που αγωνίζονται να ανατρέψουν.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είναι όμως πια μόνες τους. Είμαστε όλοι κοντά τους και διεκδικούμε μαζί τους ένα καλύτερο μέλλον για τη γυναίκα μητέρα, για τη γυναίκα εργαζομένη, τη γυναίκα νοικοκυρά, για τη γυναίκα που μας εμπνέει.

Η 8η Μαρτίου είναι μία ημέρα υπενθύμισης κι όχι μια ημέρα ανούσιου εορτασμού, είναι μια ημέρα ύμνος για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των γυναικών, ένας ύμνος στην ίδια τη ζωή, γιατί η γυναίκα είναι η πηγή της ζωής».

φωτογραφία: dianawarnerstudio.com

Σχόλια