Ηράκλειο

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΙΑΚ για την ενδοοικογενειακή βία

Δυνατοί, καταρτισμένοι ομιλητές, δυνατό ακροατήριο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κι ιατρική κοινότητα για το χειρισμό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, στη χθεσινή εκδήλωση της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης που έγινε στο χώρο των 11ου Γυμνασίου και 13ου Λυκείου Ηρακλείου.

Ήταν η 4η κατά σειρά δράση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με θέμα “Σημεία ενδοοικογενειακής βίας και κακοποιητικές πρακτικές - Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση”.

Το παρόν έδωσαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας, Δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος γονέων.


Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος από τη δική του πλευρά και με παράδειγμα τη στάση της δικής του οικογένειας, έστειλε για άλλη μία φορά το μήνυμα της πίστης, ανθρωπιάς, ενότητας, αγάπης των μελών της οικογένειας και της κοινωνίας.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και η παρουσίαση της Ταινίας Μικρού Μήκους κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης σε Παραγωγή Video της ΚΡΗΤΗ TV, με το μήνυμα: "Μη σιωπάς, μην ανέχεσαι την κακοποίηση. Προστάτευσε την ζωή και την αξιοπρέπειά σου. Υπάρχουν ειδικοί και θεσμοθετημένες διαδικασίες για να βοηθήσουν εσένα και την οικογένεια σου."

Σενάριο - Συντονισμός: Γιώργος Σαριδάκης

Σκηνοθεσία Ρένα: Σκουρογιάννη

Δ/νση φωτογραφίας: Αντώνης Ρενιέρης

Οπερατέρ: Αντώνης Στυλιανάκης, Μάνος Λιανδράκης, Γιάννης Γιαλουράκης

Δ/νση Παραγωγής: Μαρίνος Μαυρίδης


Στην εκδήλωση μίλησαν οι:

* Πρωτ. Αντώνιος Κασωτάκης, εφημέριος Ενορίας Αγίας Βαρβάρας (Καμινίων) Ηρακλείου.
* Ευστάθιος Θεοφανίδης, αντεισαγγελέας Ηρακλείου - Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.
* Αξιωματικός προϊστάμενος Γραφείου Ανηλίκων, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου.
* Δήμητρα Λιάπη, ανθυπαστυνόμος - Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου.
* Ιωάννης Κανέλλος, αναπληρωτής οργανωτικός συντονιστής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.
* Κατερίνα Μπιτζαράκη, παιδοψυχίατρος - δ/ντρια ΕΣΥ - υπεύθυνη Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Βενιζέλειο-Πανάνειο ΓΝΗ).
* Μαρία Παπαδακάκη, επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕΙ Κρήτης.

 
Προλόγισε ο κοινωνικός λειτουργός-συνεργάτης της ΙΑΚ Γεώργιος Σαριδάκης.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα και διοργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η “ΚΡΗΤΗ TV”, το Ράδιο 98,4, η “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr.

Σχόλια