«Ηράκλειο 3.7.5»: Πρόσκληση για συμμετοχή σε ανοικτή διαβούλευση

Ηράκλειο
«Ηράκλειο 3.7.5»: Πρόσκληση για συμμετοχή σε ανοικτή διαβούλευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφορά το πρόγραμμα της Κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5»

Η Δημοτική κίνηση «ΗΡΑΚΛΕΙΟ3.7.5» ενεργοποιεί την επόμενη φάση συστηματικής διαβούλευσης με στόχο την οριστική διαμόρφωση του προγράμματος της.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Κουράκη, όραμα είναι η δημιουργία ενός μοναδικού Ευρωμεσογειακού προορισμού υψηλού επιπέδου με ποιότητα ζωής και ευημερία για τους πολίτες. «Το Ηράκλειο μπορεί και θα γίνει ένας σύγχρονος Δήμος. Ένας τόπος που θα προσφέρει ευκαιρίες, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα επιδιώκει ευημερία για τους πολίτες.».

Το προγραμματικό μας πλαίσιο «3.7.5» εκπορεύεται από:

> Τους 3 Κύκλους ζωής με τη διατύπωση ενός ιδιαίτερου οράματος για τις τρεις διακριτές ζώνες του Δήμου που η κάθε μία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές της ανάγκες.

> Τις 7 Στρατηγικές Προτεραιότητες για την χωροταξική αναγέννηση, την οικονομική αναζωογόνηση, την πολιτιστική ανανέωση, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την ποιοτική καθημερινότητα, την κοινωνική συνοχή, και την αποτελεσματική διακυβέρνηση του δήμου. Η υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών οδηγούν στην απογείωση του Δήμου.

> Τις 5 Εμβληματικές Παρεμβάσεις που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς του Ηρακλείου και πολύτιμη κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές και περιλαμβάνουν το Αρχαιολογικό Πάρκο της Κνωσού, Πρόγραμμα επάρκειας και διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, πολιτιστική αξιοποίηση Τειχών και Μνημείων, Διπλή παρέμβαση- Παγκρήτιο Στάδιο-Μαρίνα, Αποτελεσματική αξιοποίηση Πάρκου Αεροδρομίου.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρει ότι «η κίνηση μας δημιουργεί επτά ομάδες εργασίας για την περαιτέρω επεξεργασία και προώθηση του προγράμματος και ειδικότερα των επτά στρατηγικών προτεραιοτήτων που ενσωματώνουν και τις πέντε εμβληματικές παρεμβάσεις.

Η κάθε ομάδα εργασίας θα αναλάβει να συγκεντρώσει ιδέες και επεξεργασμένες απόψεις στον τομέα ευθύνης της και να συνθέσει δέσμη μέτρων και κατευθύνσεων που τελικά θα αποτυπωθούν στο πρόγραμμα της κίνησης. Επιδιώκουμε την οργάνωση ενός ουσιαστικού διαλόγου με τους φορείς του Δήμου μας και τις κοινωνικές δυνάμεις. Οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν επώνυμα τις ιδέες τους στον χώρο διαλόγου που έχει ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα της παράταξης μας (https://iraklio375.gr/) σε επτά διαφορετικές πλατφόρμες ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2019.

Παράλληλα, θα οργανωθεί ένας κύκλος προπαρασκευαστικών συναντήσεων με αναπτυξιακούς επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς για την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση συγκεκριμένων προτάσεων. Τέλος, θα πραγματοποιήσουμε επιτόπιες επισκέψεις (αυτοψίες) με την παρουσία ειδικών επιστημόνων σε καίρια σημεία του Δήμου μας που χρήζουν σημαντικών παρεμβάσεων.

Η Δημοτική κίνηση «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» είναι ανεξάρτητη ανοικτή σε ιδέες, προτάσεις και ανθρώπους. Είμαστε βέβαιοι ότι με την υιοθέτηση αυτής της ανοικτής διαδικασίας θα ενισχυθεί η διαβούλευση και θα ενταθεί η επικοινωνία με τη τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα μας θα εκφράζει καλύτερα τις προτεραιότητες των πολιτών και θα αποτελεί οδηγό για τον μετασχηματισμό του Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News