Ηράκλειο

Το «δώρο» της μικρής Εύχαρις που «έφυγε» από Η1Ν1

Συγκινητική απόφαση της οικογένειας: Μαζεύουν χρήματα για τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

40 ημέρες μετά το θάνατο του παιδιού τους, οι γονείς και η οικογένεια της μικρής Ευχάριτος, της 5χρονης που «έφυγε» τόσο ξαφνικά από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, έλαβαν μία συγκινητική απόφαση, προκειμένου να μη βιώσει καμία άλλη οικογένεια τον ανείπωτο πόνο τους, τον πόνο της απώλειας ενός παιδιού.

Ολόκληρη η Κρήτη εξακολουθεί να είναι «μουδιασμένη» από τον αδόκητο χαμό της 5χρονης, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θλίψη επικρατεί στο Σύλλογο Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου, του οποίου μέλη είναι και άτομα από το οικείο περιβάλλον της μικρής Ευχάριτος.

Σύμφωνα με μέλη του Συλλόγου, την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 8:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το 40ήμερο μνημόσυνο για την Εύχαρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Νέα Αλάτσατα Ηρακλείου.

Εκεί, από την οικογένεια της μικρής, θα ανοίξει ένας κουμπαράς και όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν με το χρηματικό ποσό που θέλουν, με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να παραδίδονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), εκεί, δηλαδή, όπου και το δικό τους παιδί έζησε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Πρόκειται για μία αξιέπαινη - αν μη τι άλλο - απόφαση που ελήφθη από την οικογένεια της 5χρονης, που, παρά τον ανείπωτο πόνο τους, αποφάσισαν να προσφέρουν στη μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά στην Κρήτη, τιμώντας, ταυτόχρονα, τη μνήμη του παιδιού τους.

Όπως, συγκινημένα, αναφέρουν μέλη του Συλλόγου Αλατσατιανών «Στη δίνη της γρίπης, “χάθηκε” ένα πλασματάκι, ένα κοριτσάκι που, κάθε καλοκαίρι, ερχόταν με τη γιαγιά του στις εκδηλώσεις μας και, ιδίως, στο άπλωμα του τραχανά».

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το περιστατικό. Όλα τα μέλη του Συλλόγου Αλατσατιανών είναι συντετριμμένα, ενώ ο Σύλλογος αποφάσισε να αναβάλλει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του, εξαιτίας του θανάτου της μικρής», συμπληρώνουν πηγές από το Σύλλογο Αλατσατιανών, οι οποίες και τονίζουν τη σημασία της προσέλευσης του κόσμου στο 40ήμερο μνημόσυνο της Ευχάριτος, για καλό - μεταξύ άλλων - σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι η 5χρονη Εύχαρις Σάββα, «έφυγε» έπειτα από σηψαιμικό σοκ «χτυπημένη» από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείο να κάνει τα αδύνατα δυνατά να το κρατήσει στη ζωή.

Σχόλια