Στ. Αραχωβίτης στον 98.4: Mε fast track οι αποζημιώσεις στην Κρήτη

Ηράκλειο
Στ. Αραχωβίτης στον 98.4: Mε fast track οι αποζημιώσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποζημίωση των πληγέντων με γρήγορες διαδικασίες υποσχέθηκε ο Υπουργός

Το απόγευμα η ευρεία σύσκεψη στον Προφήτη Ηλία χωρίς αποκλεισμούς.

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων γεωργών και κτηνοτρόφων από την πρόσφατη κακοκαιρία στα Χανιά μετέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης που επικεφαλής κλιμακίου του υπουργείο του πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Ξεκαθάρισε ότι «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων» και πρόσθεσε πως στόχος είναι η αποκατάσταση των ζημιών στη φυτική παραγωγή, την ζωική παραγωγή και στις αγροτικές υποδομές.

«Άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη σύνταξη φακέλου τεκμηρίωσης των ζημιών για τις μη καλυπτόμενες δαπάνες, ο οποίος στη συνέχεια θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ταμείο Φυσικών Καταστροφών με αίτημα την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης», ανέφερε.

Υπόμνημα με τα αιτήματα της κατέθεσε στον Υπουργό η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτοκτηνοτρόφων.

Μιλώντας σήμερα στον 98.4 διαβεβαίωσε εκ νέου τα περί της αποζημίωσης των πληγέντων με γρήγορες διαδικασίες, κι αναγνώρισε την αγωνία τους. Το απόγευμα στον Προφήτη Ηλία η ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων χωρίς κανένα αποκλεισμό όπως ο Υπουργός επισήμανε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News