Μαύρο χάλι στον Καράβολα: Φωτιές, ψόφια ζώα και αμέτρητα μπουκάλια

Ηράκλειο
Μαύρο χάλι στον Καράβολα: Φωτιές, ψόφια ζώα και αμέτρητα μπουκάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φέρνω το εγγόνι μου για βόλτα και φοβάμαι να ακουμπήσω ακόμα και στο τοιχίο» αναφέρουν οι Ηρακλειώτες

Μαύρο χάλι στο παραλιακό μέτωπο του Καράβολα, όπως υποστηρίζουν δημότες του Ηρακλείου, που αντικρίζουν τα καλάμια, τις φωτιές στα καλάμια, τα σκουπίδια, τα αμέτρητα μπουκάλια, αλλά και ψόφια ζώα, από μουλάρι, σκύλο, μέχρι γουρούνι!

Για ακόμη μια φορά, δημότες διαμαρτύρονται για τα σύννεφα καπνού που σκέπασαν και χθες το πρωί την περιοχή, με την ανησυχία να είναι έκδηλη.

Απαράδεκτο σκηνικό σε ασυντήρητους χώρους εδώ και μήνες, με τα καλάμια και τα σκουπίδια από πλαστικό να βασιλεύουν στο άλλοτε στολίδι του Ηρακλείου.

Πρόκειται, μάλιστα, για εικόνες ντροπής, οι οποίες καταγράφονται συχνά στον χώρο περιπάτου και αναψυχής, με τους δημότες να μην απολαμβάνουν ξέγνοιαστες στιγμές, καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη φωτιά σε καλάμια, με το τηλεοπτικό συνεργείο της “ΚΡΗΤΗ TV” που βρέθηκε στο σημείο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ να ενημερώνει σχετικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας έσπευσαν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε πολίτες το γεγονός ότι, παρά τα σύννεφα καπνού που σκέπασαν την περιοχή, δεν υπήρξε... κινητοποίηση από συνεργείο του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο συνέχιζε να καθαρίζει τον χώρο σαν να μην έτρεχε τίποτα!

Και όπως σχολίαζαν με χιούμορ πολίτες, η επιχείρηση-σκούπα στην περιοχή γίνεται ενόψει Καθαράς Δευτέρας, καθώς εδώ και μήνες κυριαρχούν εικόνες εγκατάλειψης στο παραλιακό μέτωπο, όπως άλλωστε είχε αποτυπώσει και ο τηλεοπτικός φακός της “ΚΡΗΤΗ TV” πριν 13 μέρες!

«Οι εικόνες είναι απαράδεκτες. Εμείς θα τα μαζέψουμε; Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να μαζέψει τα καλάμια και τα κάθε λογής σκουπίδια με φορτωτές», ανέφεραν δημότες στη διάρκεια του ρεπορτάζ, με τους ίδιους μάλιστα να καυτηριάζουν και τις εικόνες με τα τρωκτικά, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους τις απογευματινές ώρες.

«Φέρνω το εγγόνι μου για βόλτα και φοβάμαι να ακουμπήσω ακόμα και στο τοιχίο», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ηλικιωμένος, ενώ φίλος του μας περιέγραψε από πού εμφανίζονται οι αρουραίοι.

«Μόλις πέσει κάτω ένα σποράκι ή οτιδήποτε άλλο από πολίτες, τότε εμφανίζονται οι αρουραίοι, οι οποίοι βγαίνουν από τα σημεία όπου έχουν αφαιρεθεί ξερά δέντρα, και στα οποία έχουν κάνουν φωλιές, ενώ στη συνέχεια ξεφεύγουν από άλλες τρύπες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News