Το τροχαίο αποκάλυψε «συμμορία» με κλεμμένα Ι.Χ.

Ηράκλειο
Το τροχαίο αποκάλυψε «συμμορία» με κλεμμένα Ι.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεβαν αυτοκίνητα και εν συνεχεία είτε τα μεταπουλούσαν είτε τα "έγδυναν" και τα έκαναν ανταλλακτικά

Ένα τροχαίο ατύχημα την προηγούμενη Κυριακή στο ΠΑΓΝΗ, δηλαδή ένα τυχαίο γεγονός, οδήγησε στην εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης κλοπών αυτοκινήτων, με δύο συλλήψεις ατόμων ηλικίας γύρω στα 35 και 50, από το ίδιο χωριό του δήμου Ηρακλείου! Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμα ατόμων ηλικίας 87 και 41 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Πρόκειται για υπόθεση που, ως φαίνεται, έχει βάθος στον χρόνο, αφού τα κλεμμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους αφορούν σε υποθέσεις που δεν είχαν διαλευκανθεί τουλάχιστον 3-4 χρόνια τώρα.

Τις υποθέσεις προφανώς και ερευνούσε η Αστυνομία, ωστόσο το τροχαίο ατύχημα στο ΠΑΓΝΗ και η απρόσμενη αντίδραση του οδηγού να τραπεί σε φυγή κίνησαν τις υποψίες, έγινε έρευνα, εντοπίστηκε συνεπιβάτης του οδηγού και “έδεσε” η υπόθεση!

Έτσι, χθες το πρωί η Αστυνομία έκανε στοχευμένη έρευνα σε σπίτια και αποθήκες των δύο συλληφθέντων στην περιοχή Τεμένους, εντόπισε κλοπιμαία και συνέλαβε δύο άτομα, που, κατά πληροφορίες, παραπέμπονται στον εισαγγελέα για σύσταση συμμορίας με σκοπό την κλοπή αυτοκινήτων! Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο οδηγός του οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα, το όχημα που οδηγούσε και συνέβη το τροχαίο έφερε πινακίδες άλλου οχήματος, το οποίο δεν είναι κλεμμένο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, που ήταν αιφνιδιαστικός αλλά απολύτως στοχευμένος, εντοπίστηκαν 6 οχήματα κλεμμένα, κάποια από αυτά διαλυμένα, αφού εντοπίστηκε σε τουλάχιστον μία περίπτωση μόνο το σασί, δηλαδή το κουφάρι του αυτοκινήτου, το οποίο, σύμφωνα με την ορολογία της αγοράς, το είχαν κυριολεκτικά “γδύσει”!

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την αρχή του νήματος μιας σοβαρής υπόθεσης με κλεμμένα αυτοκίνητα, που είτε χρησιμοποιούνταν σε έκνομες ενέργειες είτε γινόντουσαν ανταλλακτικά είτε μεταπουλούνταν σε νέους ιδιοκτήτες με νέες πινακίδες! Και όλο αυτό ερευνάται αν συνέβαινε σε βάθος χρόνου.

Για όλα αυτά οι δύο συλληφθέντες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στην ανάκριση, αφού πρώτα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Ηρακλείου για να τους ασκήσει διώξεις, με την Αστυνομία να τους παραπέμπει ωστόσο κατά πληροφορίες για σύσταση συμμορίας και με την επιβαρυντική διάταξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πάντως, και οι δύο φαίνεται να έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, ενώ για τον έναν υπάρχει η πληροφορία ότι ήδη εκκρεμούν και δύο δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας που έγινε αιφνιδιαστικά μεν, αλλά στοχευμένα, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 6 οχήματα, ενώ φαίνεται ότι βρέθηκαν και στοιχεία όπως πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας ή έγγραφα, που δηλώνουν ότι με κάποιον τρόπο κάποτε πέρασαν από τους χώρους που ερευνήθηκαν και άλλα αυτοκίνητα, πιθανόν με την ίδια πρακτική!

ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ

Βρέθηκε αυτοκίνητο κλεμμένο από το 2016!

Τα ευρήματα κάνουν τις Αρχές να πιστεύουν ότι τα αυτοκίνητα που έκλεβαν οι δύο συλληφθέντες, αν τελικώς αποδειχτεί έτσι, τα διέλυαν σε ανταλλακτικά ή άλλα που ήταν ολοκαίνουργια τα πουλούσαν! Αν οι αγοραστές γνώριζαν ότι τα αυτοκίνητά που πλήρωναν καινούργια ήταν φθηνότερα γιατί ήταν κλεμμένα, ίσως είναι ένα κομμάτι της υπόθεσης που θα κληθεί να διαλευκανθεί μέσω της ανάκρισης αλλά και της Αστυνομίας, που ως φαίνεται συνεχίζει τις έρευνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μάντρα κάποιου συγγενικού προσώπου εκ των δύο συλληφθέντων βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το 2016. Μάλιστα η μάντρα αυτή ανήκει σε ιδιοκτήτη, όπως αναφέρουν οι πηγές, ο οποίος απουσιάζει για καιρό στο εξωτερικό και συνεπώς μπορούσε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να χρησιμοποιεί λόγω συγγένειας. Βρέθηκαν ακόμη ένα αυτοκίνητο παρατημένο, ένα άλλο σε αποθήκη, άλλο σε χωράφι σταθμευμένο και άλλο ως κουφάρι αφημένο σε μια άκρη αγροτικής περιοχής.

Από τα οχήματα που έχουν εντοπιστεί φαίνεται ότι δύο είναι τα αγροτικά, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η έρευνα πίσω στα χρόνια ίσως καταδείξει ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη προτίμηση σε μάρκα ή τύπο οχήματος. Ανάμεσα στα κλεμμένα οχήματα φαίνεται ότι έχει εντοπιστεί, κατά πληροφορίες, ένα τουλάχιστον δίκυκλο. Ακόμη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε κάποιο όπλο (πιθανόν καραμπίνα) χωρίς άδεια, ένα αεροβόλο, 4 ζυγαριές, όπως και υπολείμματα χασίς.

Την προανάκριση διεξήγε το Β’ Α.Τ. Ηρακλείου (πρώην Αγίου Μύρωνα).

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, πραγματοποιήθηκε χθες (05.03.2019) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Β΄Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας από 56 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων και σχηματίστηκε δικογραφία σε ακόμα δύο ημεδαπούς ηλικίας 87 και 41 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους του 56χρονου και του 33χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 4 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα,

• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο άνευ κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

• 8 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

• 2 σασί Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων

• πλήθος κλειδιών πασπαρτού αυτοκινήτων – μοτοσικλετών – οικιών

• πολεμική ξιφολόγχη,

• αεροβόλο όπλο με αμπούλα αέρα,

• κυνηγετικό όπλο,

• 2 ξυλοκοπτικά μηχανήματα,

• 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

• σπρέι πιπεριού – παραλυτικού αερίου,

• κλειδί αυτοκινήτου,

• μικροποσότητα κάνναβης

Συγκεκριμένα όπως διαπιστώθηκε οι τέσσερις ημεδαποί έχοντας συστήσει συμμορία, διέπρατταν από κοινού κλοπές αυτοκινήτων, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου και εν συνεχεία τα μετέφεραν σε ιδιωτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 56χρονου και του 33χρονου, προκειμένου να τα τροποποιήσουν είτε αποξαίνοντας τους αριθμούς πλαισίου αυτών, είτε αποσυναρμολογώντας τα για να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν δέκα (10) υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων και κρατικών πινακίδων, οι οποίες είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από την 2015 έως και 2018.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News