«Αθέατη βία» στην Κρήτη: Μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής ζωής

Γυναίκα & παιδί
«Αθέατη βία» στην Κρήτη: Μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής ζωής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Κατερίνα… Το κείμενο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

4 ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ελληνική κοινωνία κλήθηκε να αντιμετωπίσει το σοκ του θανάτου μίας 32χρονης μητέρας 2 παιδιών στη Σητεία, η οποία στραγγαλίστηκε από τα χέρια του συζύγου της, πέφτοντας νεκρή μπροστά στα μάτια των δύο μικρών παιδιών τους.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό που συγκλόνισε - αλλά και εξακολουθεί να συγκλονίζει - την Κρήτη και τη χώρα, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου καλεί όλες εκείνες τις γυναίκες που υφίστανται βία να... μιλήσουν, να επικοινωνήσουν με τις σχετικές δομές που υπάρχουν στο Ηράκλειο και να μην φοβούνται, γιατί, δεν είναι μόνες!

Αναλυτικότερα, το κείμενο που υπογράφει η κ. Μαίρη Παχιαδάκη:

«Λίγες μέρες πριν την προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα “Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού”, δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της “αθέατης βίας” που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την “αδυναμία” εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής. 

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News