Λυγερός: Σφοδρή κριτική για την ακύρωση της απορρόφησης της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ

Ηράκλειο
Λυγερός: Σφοδρή κριτική για την ακύρωση της απορρόφησης της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενστάσεις διατυπώνονται από τους "Ενεργούς Πολίτες"

Με αφορμή την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης της απόφασης απορρόφησης της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Και πάλι απροετοίμαστη και με υπεροψία η Δημοτική αρχή.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ακύρωσε την απόφαση απορρόφησης της ΔΕΠΤΑΗ από την ΔΕΠΑΝΑΛ για δύο ουσιαστικούς λόγους. Πρώτον γιατί η απόφαση δεν συμπλήρωσε την απόλυτη πλειοψηφία (την έχει χάσει πολύ καιρό τώρα η Δημοτική αρχή) του 50% και δεύτερον διότι δεν εφαρμόστηκε πλήρως και σωστά το νομικό πλαίσιο.

Η υπεροψία κατά την συνεδρίαση και η μη ανίχνευση σύγκλισης και συνεργασίας με τις υπόλοιπες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα θέμα τόσο σοβαρό και με άμεσες επιπτώσεις στη στήριξη και λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου επιβαρύνει αποκλειστικά την σημερινή Δημοτική αρχή και δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια.

Οι "Ενεργοί Πολίτες" στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στις συνεδριάσεις των δύο εταιρειών, πρότειναν διέξοδο τόσο για το νομικό καθεστώς της νέας εταιρείας όσο και για την λειτουργία και οργάνωση της.

Η Δημοτική αρχή όμως απέρριψε τις προτάσεις μας με υπεροψία. Η πραγματικότητα είναι όμως διαφορετική και την προσγείωσε απότομα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι με βάση τα νέα δεδομένα στους δήμους απαιτούνται συγκλίσεις τις οποίες ο κ. Λαμπρινός και η παράταξη του καθημερινά τις αρνούνται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News