default-image

Απολογούνται οι δύο άντρες για τη ληστεία για τα... καρναβάλια

Ηράκλειο
Απολογούνται οι δύο άντρες για τη ληστεία για τα... καρναβάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούνται ότι έστησαν τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Απολογούνται τη Δευτέρα 4/3 οι δύο ληστές οι οποίοι σκηνοθέτησαν ψεύτικη ληστεία στο κατάστημα όπου εργάζονται στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στις Μοίρες. Οι δύο άντρες θα κληθούν να εξηγήσουν τις πράξεις τους καθώς φέρεται να έστησαν ληστεία «μαϊμού» για να καλύψουν ποσό που είχε υπεξαιρεθεί.

 Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, η “ληστεία” έλαβε χώρα λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με το “σενάριο” που φέρεται να παρουσίασε στις Αρχές ο υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα - και ο οποίος, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν στο “κόλπο” - άγνωστος δράστης εισέβαλε στο πρακτορείο που βρίσκεται στις Μοίρες Ηρακλείου, κοντά στα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπάλληλος στους αστυνομικούς, ο ληστής φορούσε... αποκριάτικη μάσκα.

Όπως υποστήριξε ο υπάλληλος, ο ληστής, απειλώντας τον με όπλο, απέσπασε από το ταμείο του καταστήματος το ποσό των 18.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο υπάλληλος, ο δράστης ενδεχομένως να ήταν αλλοδαπός, καθώς μιλούσε σπαστά Ελληνικά. Αφού άρπαξε τα λεφτά, ο... μασκαράς ληστής τράπηκε σε φυγή.

Ο υπάλληλος του πρακτορείου ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία άρχισε να διερευνά την υπόθεση. Εξαρχής, οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα όσα τους είχε πει ο υπάλληλος. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο φερόμενων εμπλεκόμενων, ο υπεύθυνος του καταστήματος είχε αποχωρήσει λίγο πριν τη “ληστεία” από το πρακτορείο.

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών δεν άργησε να τεθεί το υλικό που συλλέχθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου. Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο “ληστής” όντως είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο δε φορούσε αποκριάτικη μάσκα, όπως είχε ισχυριστεί ο υπάλληλος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, “ληστής” ήταν ο υπεύθυνος του καταστήματος, ωστόσο στο “κόλπο” ήταν και ο υπάλληλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News