Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στον Πανασό - Τα όμορφα χωριά, όμορφα ζωντανεύουν

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 6:30 μμ, Καπετανάκειο

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, οι Μυθοκρουσμένοι, πραγματοποιεί Εσπερίδα με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος "Τα όμορφα χωριά όμορφα ζωντανεύουν: Πανασός."

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Καπετανάκειου σχολικού συγκροτήματος, Δημοκρατίας 1, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 18:30.

Οι Μυθοκρουσμένοι, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου αποφάσισε, παράλληλα με τις άλλες δράσεις της, να "υιοθετήσει" τον Πανασό, με στόχο να αναδείξει τις ομορφιές του, την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του και να συμπράξει με την τοπική κοινωνία για την βιώσιμη ανάπτυξη του.

Η δράση εντάσσεται στο σχολικό πρόγραμμα "Νοιάζομαι και δρω" που έχει ως στόχο την καλλιέργεια ικανοτήτων ενεργής πολιτειότητας στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Την Εσπερίδα συντονίζει η Ελένη Πουλλά (ΣΕΕ ΠΕ06) και θα μιλήσουν:

Ο Gian Andrea Garancini ( αντιδήμαρχος τουρισμού) «Εξωστρέφεια και Παράδοση. Η Επιστροφή στην φύση και στον Άνθρωπο»

Ο Δρ. Φασουλάς Μπάμπης (ΕΔΙΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Επιμελητής Γεωλογικών και Παλαιοντολογικών Συλλογών στο Μ.Φ.Ι.Κ.) με θέμα: «Γεωλογικές ιδιαιτερότητες της Κάτω Ρίζας του Ψηλορείτη».

Ο Δρ. Βασιλάκης Αντώνης (αρχαιολόγος, συγγραφέας) με θέμα « Αρχαιότητες Πανασού».

Ο Μανιωλούδης Στέλιος ( γεωλόγος - εκπαιδευτικός, συγγραφέας) με θέμα « Αρχαία Λατομεία στον Πανασό» .

Ο Δρ. Αβραμάκης Μανώλης (Γεωπόνος – Βοτανικός Μ. Φ. Ι. Κ.) με θέμα « Χλωρίδα και βλάστηση στα ριζά του Ψηλορείτη» και

Ο Μπαλάκος Στέφανος (Σκηνογράφος - Μηχανικός θεάτρου) με θέμα « Πανασός: Η αναγέννηση ενός τόπου»,

Θα ακολουθήσει συζήτηση και μπουφές από τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Πανασού και την Ομάδα ΣΕΝ του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου.

Σχόλια