Στεφάνια και συγκίνηση για τους αστυνομικούς που «έπεσαν» στο καθήκον

Ηράκλειο
Στεφάνια και συγκίνηση για τους αστυνομικούς που «έπεσαν» στο καθήκον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξύπνησαν μνήμες από τους αστυνομικούς που «έφυγαν» εν ώρα υπηρεσίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου

Ένα στεφάνι, ένα μπουκέτο λουλούδια και συγκίνηση… Είναι η ώρα που στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, όπως κάθε χρόνο, οι μνήμες γυρνούν στους πεσόντες αστυνομικούς επί τω έργο.

Όπως τον Γιώργο Βασιλάκη, αστυνομικού υποδιευθυντή που ως υπασπιστής του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τραυματίσθηκε θανάσιμα το 2010 ύστερα από έκρηξη στο γραφείο του υπουργείου, και ο Νίκος Κοκολάκης που στα 35 του χρόνια έφυγε από τη ζωή, υπηρετώντας το καθήκον του,  κατά την απόδραση κρατουμένων από  τις φυλακές στη Νεάπολη το 1989.

Έτσι, σήμερα, στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων εν υπηρεσία αστυνομικών από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Θρηνώντας κάθε χρόνο θύματα συναδέλφους τους από την αστυνομία και τα άλλα σώματα ασφαλείας, οι αστυνομικοί και φέτος αναφέρθηκαν στην ανάγκη να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους επικίνδυνο, κάτι που όπως είπαν έχει ανοίξει ως δικαστική διεκδίκηση από μια πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που για πρώτη φορά κάνει λόγο για επικινδυνότητα ως προς την εργασίας των αστυνομικών.

Στις πρώτες του δηλώσεις από την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, διευκρίνισε ότι το μεγάλο τους στοίχημα δεν είναι άλλο από την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και των αστυνομικών που βρίσκονται στο καθήκον, ενώ τα αποτελέσματα όπως είπε θα φανούν με την πάροδο του χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News