Ηράκλειο

Γ. Κουράκης: «Στόχος μας ένα ασφαλές και σύγχρονο Ηράκλειο»

Η Παγκόσμια Ημέρα βρίσκει την Κρήτη να μετρά τις πληγές της

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της κίνησης Ηράκλειο 3.7.5 κ. Γιάννης Κουράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας που εορτάζεται την 1η Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας βρίσκει την Κρήτη να μετρά τις πληγές της από την πρόσφατη θεομηνία. Ο Φεβρουάριος ήταν ένας "μαύρος" μήνας για το νησί μας που θρήνησε πέντε συνανθρώπους μας, ενώ οι καταστροφές σε όλους τους τομείς είναι μεγάλες.

Η Πολιτική Προστασία αποτελεί σημαντική παράμετρο αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή. Είναι πεδίο δραστηριοποίησης της κοινωνίας των πολιτών. Σύμμαχοι μας οι εθελοντικές ομάδες και μια ενημερωμένη και ενεργός τοπική κοινωνία. Απαιτείται σχέδιο και κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Θωρακίζουμε τη πόλη μας

Για την Κίνηση Ηράκλειο 3.7.5 η προστασία των πολιτών, η ανάδειξη και η επίλυση των προβλημάτων αντιμετωπίζεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πόλης υιοθετώντας ένα βιώσιμο τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε το Ηράκλειο (υποδομές, εξοπλισμός, κτίρια, δημόσιοι χώροι) έναντι των φυσικών καταστροφών προωθώντας παράλληλα την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του συστήματος πολιτικής προστασίας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και κυρίως οι γειτονιές εντός και εκτός των τειχών πάντα θα είναι στο επίκεντρο των δράσεών μας για ένα ασφαλές και σύγχρονο Ηράκλειο, όπως ήταν και κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας, όταν έγιναν μεγάλα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα για την προστασία της πόλης.»

Σχόλια