Δ. Βρύσαλης: 322 οι κενές θέσεις νοσηλευτών στο ΠαΓΝΗ

Ηράκλειο
Δ. Βρύσαλης: 322 οι κενές θέσεις νοσηλευτών στο ΠαΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι οι μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο το 2017 – 2018.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Βρύσαλης μιλώντας στον 98.4 θέτοντας προ των ευθυνών τους Διοίκηση του νοσοκομείου, 7η ΥΠΕ και Υπουργείο Υγείας.

Ενημερώνει ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των νοσηλευτών του ΠαΓΝΗ με αίτημα τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου κι επισημαίνει πως η

κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αναφέρει πως στο ΠαΓΝΗ υπάρχουν 322 κενές θέσεις νοσηλευτών, ενώ η διοίκηση για το 2019 προκήρυξε μόνο 3, προσαρμοσμένη στη λογικής της κυβέρνησης για 1:1 (για κάθε μια αποχώρηση θα γίνεται μια πρόσληψη, κι αυτά με βάση το παλαιό οργανόγραμμα του νοσοκομείου και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες).

«Υπάρχουν νοσηλευτές που δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζουν σε μια διαρκή ομηρία. Οι εργασιακές σχέσεις αυτές το μόνο που εξυπηρετούν είναι την ανακύκλωση της ανεργίας γιατί και οι εργαζόμενοι είναι με ημερομηνία λήξης και η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας υγείας χαμηλή διότι μόλις ο εργαζόμενος μαθαίνει τη «δουλειά», απολύεται» επισημαίνει.

Παράλληλα υπενθυμίζει πως τέλος Μαρτίου αποχωρούν από τον τομέα σίτισης και καθαριότητας του νοσοκομείου 17 εργαζόμενοι καθώς λήγει η 24μηνη σύμβασή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News