Ηράκλειο

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Να αποκατασταθούν οι βλάβες στο ετοιμόρροπο της κεντρικής αγοράς

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» εκτιμά η δημοτική παράταξη, αναφέροντας ότι «πρέπει να αποκατασταθούν επειγόντως»

Το φλέγον ζήτημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων στο Ηράκλειο αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Δημοτική παράταξη «Ηράκλειου Πρωτοβουλία».

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες αυτής της πόλης γίνονται καθημερινά μάρτυρες των δεκάδων κτηρίων τα οποία είναι έτοιμα να πέσουν στο κέντρο της πόλης.

Η ανακοίνωση εστιάζει σε συγκεκριμένο ακίνητο. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «στην αρχή της κεντρικής αγοράς (οδός 1866), υπάρχει εγκαταλελειμμένο κτίσμα σε άθλια κατάσταση, με τις τέντες των καταστημάτων που βρίσκονται ακριβώς από κάτω να μην αφήνουν ελεύθερη την θέα του».

Δείτε την ανακοίνωση:

Παρατηρούμε τελευταία ότι πολλά από τα ετοιμόρροπα κτίσματα της πόλης μας είναι σε άσχημη κατάσταση και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης, με σοβαρές επιπτώσεις κυρίως σε πολυσύχναστους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα στην αρχή της κεντρικής αγοράς (οδός 1866), υπάρχει εγκαταλελειμμένο κτίσμα σε άθλια κατάσταση, με τις τέντες των καταστημάτων που βρίσκονται ακριβώς από κάτω να μην αφήνουν ελεύθερη την θέα του.

Σε αυτή την περίπτωση εκτιμούμε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει επειγόντως να αποκατασταθούν οι βλάβες του κτιρίου, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να συμβεί κάτι πολύ δυσάρεστο εις βάρος των καταστηματαρχών, αλλά και των δημοτών που περπατούν ξέγνοιαστοι από κάτω.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με επιστολή προς την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Στέλλα Αρχοντάκη, ζητά από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει ώστε να καθαιρεθούν άμεσα τα ετοιμόρροπα στοιχεία του κτιρίου.

Οι εργασίες αυτές μπορούν να γίνονται τις Κυριακές που είναι κλειστά τα καταστήματα, για να μπορεί να γίνει αποκλεισμός του χώρου από τους διερχόμενους. Ζητά επίσης να ελεγχθούν και άλλα κτίρια που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν ή αδυνατούν να τα επισκευάσουν.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία ζητά ακόμα να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταγραφής των ετοιμόρροπων κτισμάτων της πόλης μας, η οποία είχε ανατεθεί από το Δήμο Ηρακλείου στο Τεχνικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με προδιαγραφές που συνέταξε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Σχόλια