Ηράκλειο

Σπαρακτικό αντίο στον ξακουστό λυράρη Γιώργο Καλομοίρη

Στον τόπο όπου γεννήθηκε κηδεύεται ο «Γιωργαντός»

Tο τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και όσοι εκτιμούν το έργο του γνωστού καλλιτέχνη, στο Γιώργο Καλομοίρη. O γνωστός καλλιτέχνης οδηγείται στην τελευταία του κατοικία το μεσημέρι στο Περαχώρι Ανωγείων, αφήνοντας πίσω του πίσω του μια «βαριά» παρακαταθήκη.

Νωρίτερα από τις 9-12 το μεσημέρι η σορός του βρίσκεται στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά.

Η τελευταία του εμφάνιση

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός καλλιτέχνης «έφυγε» για την γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 88 ετών ο Γιώργος Καλομοίρης, ξακουστός λυράρης και ερμηνευτής.

Ο Γιώργος Καλομοίρης γνωστός και με το παρατσούκλι «Γιωργαντός» ήταν ένας από τους παλιούς, σημαντικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες της μουσικής παράδοσης της Κρήτης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ανώγεια και οι πρώτες του αναμνήσεις από τη ζωή και τον κόσμο συνδέονται με τ Ανώγεια και την μουσική.Η τελευταία του εμφάνιση ήταν με την δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη μέσα από την εκπομπη "Διακρητικά" της ΚΡΗΤΗ TV, στο χωριό του.

Μαζί επισκέφτηκαν το σπίτι που μεγάλωσε, συζήτησαν για την κρητική μουσική, την καλλιτεχνική του πορεία, τις ηχογραφήσεις του μα και τις λεπτομέρειες που κατά την άποψη του δίνουν κύρος και αξία σε ένα καλλιτέχνη. Ο ίδιος έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του Μανώλη Λαρετζάκη και Γιώργο Φραγκιαδάκη αλλά και μαθητές του δημιουργεί ένα γλέντι που αναδεικνύει τον πλούτο και την ομορφιά της κρητικής μουσικής παράδοσης.

Σχόλια