Ηράκλειο

«Καλύτερη Δημόσια Υγεία σε όλους τους Έλληνες» υπόσχεται η ΝΔ

Το πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Υγεία παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα αλλά και προσωπική δέσμευση του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ δεσμεύεται να καταργήσει άμεσα τις στρεβλώσεις και τους εγκληματικούς πειραματισμούς της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Τομεάρχη Υγείας - Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Β. Οικονόμου, στο Ηράκλειο, ενόψει της εκδήλωσης με θέμα: «Υγεία: με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια» που διεξάγεται, στις 5:00 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Βιάννο.

Βασικά σημεία της Συνέντευξης Τύπου:

• Το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο κι εφαρμόσιμο, το οποίο δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

• Η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο και μοναδικό κόμμα που έχει στο Πρόγραμμα Υγείας του, ως βασική προτεραιότητα, την αντιμετώπιση των 6 μεγάλων νοσολογικών απειλών για τους πολίτες:

- τον καρκίνο,

- τις καρδιοαγγειακές νόσους,

- τον διαβήτη,

- την άνοια,

- τα εγκεφαλικά, και

- την ψυχική υγεία.

• Το σχέδιο αυτό παίρνει σάρκα και οστά μέσα από 3 βασικούς άξονες:

α) την έμφαση στην πρόληψη,

β) τις ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους, και

γ) την φροντίδα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

• Το Πρόγραμμα της ΝΔ θέτει ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ανωτέρω νοσημάτων μέσω της πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, και φυσικά της έγκαιρης διάγνωσης. Η πρόληψη αποτελεί τον πλέον βασικό άξονα στον σχεδιασμό και στην επανεκκίνηση της Υγείας.

• Για τη ΝΔ, η πρωτοβάθμια υγεία αποτελεί τη ναυαρχίδα της προληπτικής ιατρικής. Η καρδιά της Υγείας μπορεί να χτυπάει στα νοσοκομεία, ο πνεύμονας όμως, της Υγείας είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σχόλια