Σημαντική συνεργασία ΤΕΙ Κρήτης - Επιμελητηρίου

Ηράκλειο
Σημαντική συνεργασία ΤΕΙ Κρήτης - Επιμελητηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των start ups

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες, Τρίτη 26/02/2019, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης καθ. Νικόλαου Κατσαράκη.

Στόχος του μνημονίου είναι η συνέργεια των δύο φορέων και ο σχεδιασμός κοινών δράσεων για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αυτή στοχεύει στην υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, παροχής καθοδήγησης προς την υλοποίηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, εισαγωγής της επιχειρηματικής κουλτούρας στην εκπαίδευση, καθώς και διεξαγωγής διαγωνισμών και βραβεύσεων.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων, το H2B HUB και το ΤΕΙ Κρήτης θα συνεργαστούν με στόχο την παροχή ευνοϊκών συνθηκών για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του χώρου ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Hub to Business (H2B HUB) του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ερευνητών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με όραμα την αλλαγή κουλτούρας συνεργασίας σύμφωνα με το σύγχρονο, διεθνές περιβάλλον.

Έχει προηγηθεί η υπογραφή αντίστοιχου μνημονίου του H2B HUB με το ΙΤΕ στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του H2B HUB με διακεκριμένους επιστημονικούς φορείς της Κρήτης για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News