Υπερχείλισε το φράγμα του Χαλαυριανού χειμάρρου μετά τις βροχοπτώσεις

Ηράκλειο
Υπερχείλισε το φράγμα του Χαλαυριανού χειμάρρου μετά τις βροχοπτώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από το φράγμα που βρίσκεται στις Αρχάνες

Μπορεί η κακοκαιρία να προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην Κρήτη, με τη μεγαλύτερη «πληγή» για το νησί να είναι ο 61χρονος πολύτεκνος πατέρας που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Εμπρόσνερο του Αποκόρωνα Χανίων, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις γέμισαν τα φράγματα.

Συγκεκριμένα, πέρα από το φράγμα Αποσελέμη που βρίσκεται λίγο πριν την υπερχείλιση, ευχάριστα είναι τα νέα για το φράγμα του Χαλαυριανού χειμάρρου, ένα σημαντικό έργο για τις Αρχάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δήμο, το φράγμα υπερχείλισε από τις βροχές που «έπεσαν» στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες.

Αυτό φαίνεται τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο video που έστειλε στο neakriti.gr ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρος Χιλετζάκης ο οποίος ενημερώνει και για το γεγονός ότι έχουν ανοίξει οι αρμόδιοι τον αγωγό προκειμένου να χαμηλώσει η στάθμη.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω φράγμα γέμισε, γεγονός για το οποίο δηλώνουν ευχαριστημένοι τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η Περιφέρεια Κρήτης. Πάντως, το φράγμα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή.

Μόλις σταματήσει η έντονη βροχόπτωση, οι υπεύθυνοι του φράγματος που είναι η Περιφέρεια Κρήτης και το αρμόδιο υπουργείο, θα αφήσουν τη στάθμη του φράγματος περίπου δύο μέτρα λίγο πριν την υπερχείλισή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι ελέγχουν τα πρανή ώστε να μην υπάρξουν καταπτώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News