Λιμνοθάλασσα... η Αμμουδάρα

Ηράκλειο
Λιμνοθάλασσα... η Αμμουδάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα σπίτια τους εγκλωβίστηκαν πολλοί κάτοικοι και η μετακίνηση γίνεται μόνο με... βάρκα

Μόνο με βάρκα μπορούσε κανείς να μετακινηθεί το πρωί της Δευτέρας στην οδό Μακεδονίας στην Αμμουδάρα. Οι κάτοικοι ξύπνησαν για μια ακόμη φορά με απογοήτευση βλέποντας ότι τη θέση του δρόμου είχε πάρει ένα ορμητικό ποτάμι και ότι ουσιαστικά έμεναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους καθώς μπορούσαν να βγουν μόνο με γαλότσες ή… γόνδολα.

Σύμφωνα με την κάτοικο Ευριδίκη Μαρινάκη που επικοινώνησε με το neakriti.gr «το πρωί το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο και δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε έξω από τα σπίτια μας. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και παιδιά. Αυτή η εικόνα επαναλαμβάνεται συνέχεια και δεν έχει γίνει τίποτα, παρά το γεγονός ότι σε αυτή την περιοχή κατοικούν πολλές οικογένειες».

Δρόμοι- χείμαρροι

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής έχουν επικοινωνήσει αρκετές φορές με τους αρμοδίους χωρίς όμως να υπάρχει παρέμβαση και χωρίς να «βλέπουν» στον ορίζοντα μόνιμη λύση για το πρόβλημα που προκύπτει σε κάθε έντονη κακοκαιρία. Όπως υποστηρίζουν κάθε φορά αντικρίζουν αντί για την Αμμουδάρα μια …λιμνοθάλασσα και αντί για δρόμους χειμάρρους που για παραμένουν αρκετές ώρες αδιάβατοι για τους οδηγούς.

 «Ζητάμε να επιτέλους να παρέμβουν να βρεθεί μια λύση καθώς η κλίση του δρόμου ευθύνεται για το γεγονός ότι συνεχώς πλημμυρίζουν τα ίδια σημεία», σημειώνει η κ.Μαρινάκη.

Πάντως η κακοκαιρία έφερε «τσουνάμι» προβλημάτων καθώς στα  Χανιά πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων και σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές λόγω των καιρικών φαινόμενων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News