Έντονη χαλαζόπτωση ακινητοποίησε οχήματα σε Φόδελε - Αγία Πελαγία

Ηράκλειο
Έντονη χαλαζόπτωση ακινητοποίησε οχήματα σε Φόδελε - Αγία Πελαγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολισθήσεις και χαλάζι ανάγκασαν δεκάδες οδηγούς να κατευθυνθούν στην παραλία

Έντονο χαλάζι και περιορισμένη ορατότητα ανάγκασε τους οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους στην Αγία Πελαγία, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες  στο neakriti.gr στο ύψος της Φόδελε δεκάδες είναι οι οδηγοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την εθνική και να κατευθυνθούν στην παραλία της περιοχής.

«Με μεγάλη δυσκολία», όπως αναφέρουν απεγνωσμένοι οι οδηγοί «καταφέραμε να φτάσουμε στην παραλία και δε ξέρουμε πώς θα φύγουμε αφού το χαλάζι φτάνει τους 30 πόντους».

Οι κατολισθήσεις ήταν διαρκείς από το Μπαλί ως το Φόδελε, ενώ σύμφωνα πάντα με τους εγκλωβισμένους οδηγούς, πέτρες, χώματα αλλά και δέντρα έπεφταν συνεχώς στην εθνική.

Οι οδηγοί ζητούσαν από την Περιφέρεια να στείλει ειδικά οχήματα προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν έγκαιρα και με ασφάλεια στα σπίτια τους ενώ κάποιοι άλλοι οδηγοί, που προφανώς βρίσκονταν σε διαφορετικό σημείο, ανέφεραν ότι έφτασε εκεί όπου βρίσκονταν ειδικό μηχάνημα της Περιφέρειας Κρήτης.

Από την άλλη πλευρά, εκχιονιστικό του Δήμου Ηρακλείου ανέλαβε τη διάνοιξη του δρόμου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Λαγουδάκη «η κακοκαιρία περίπου στις 9:30 τη νύχτα της Κυριακής βρίσκονταν από Σίσες μέχρι Αγία Πελαγία με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν πάνω στον ΒΟΑΚ».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης οι οδηγοί «θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Όταν βρίσκεται σε εξέλιξη έντονο καιρικό φαινόμενο βρίσκουμε ένα ασφαλές σημείο - όχι στη μέση του δρόμου – σταματάμε μέχρι να περάσει η μπόρα και έπειτα συνεχίζουμε».

Εκχιονιστικό στην Αγία Πελαγία

Το χαλάζι αμέσως μετά την Αγία Πελαγία

φωτογραφία: ΜετεωΚρήτες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News