Εικόνες εγκατάλειψης στον Καράβολα - Παγίδες ατυχήματος και ανύπαρκτο πράσινο

Ηράκλειο
Εικόνες εγκατάλειψης στον Καράβολα - Παγίδες ατυχήματος και ανύπαρκτο πράσινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος της αδιαφορίας των αρμοδίων έχει αφεθεί για μια ακόμη φορά το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Καράβολα

Σύννεφα καπνού στην περιοχή του Καράβολα, μετά από φωτιά σε καλάμια.

Απαράδεκτο σκηνικό και εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος, όπως σχολιάζουν πολίτες και επισκέπτες, οι οποίοι την ίδια ώρα αντικρίζουν εικόνες εγκατάλειψης στο παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Καράβολα.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, μεγάλες ποσότητες καλαμιών έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Στοιχεία πρασίνου που ξεράθηκαν και αφαιρέθηκαν, ενώ το πράσινο είναι ανύπαρκτο πέριξ του σιντριβανιού.

Κάποια δέντρα που κλαδεύτηκαν, παρουσιάζουν αυτές τις ….εικόνες, με το απαράδεκτο σκηνικό να συμπληρώνουν οι παγίδες ατυχήματος, η σκουριασμένη γέφυρα Καλατράβα και το σκοτάδι, τις βραδινές ώρες.

«Αν και έργο πνοής, κυριαρχεί η εγκατάλειψη τα τελευταία 4 χρόνια», δήλωσε στη «Ν. Κρήτη», ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίντο κ. Τζαλάλ Ελ Χατίμπ.

Παλαιότερα, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου μάζευε με φορτηγά τα καλάμια, τα οποία κατέληγαν στη χωματερή.

Δυστυχώς, υπάρχουν πληροφορίες ότι εργαζόμενοι του δήμου καίνε τα καλάμια, κάτι που συμβαίνει κυρίως τις βραδινές ώρες, όπως έχω διαπιστώσει. Μικροί και μεγάλοι που περπατούν στον ελεύθερο χώρο αναπνέουν τους καπνούς από τα καλάμια που καίγονται, με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Επίσης, τις βραδινές ώρες πολίτες κινδυνεύουν καθώς κυριαρχεί το σκοτάδι σε πολλά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Καράβολα. Δυστυχώς, δεν αντικαθιστούν τις λάμπες που έχουν καεί εδώ και αρκετό καιρό. Παρόμοιες είναι οι εικόνες και στο πέρασμα κάτω από το γεφυράκι στην Παναγιωτάκη.

Σε ότι αφορά στο πράσινο, πριν 5 μέρες αρμόδιο συνεργείο κλάδεψε τα δέντρα, αφήνοντας όμως πίσω του, τα κλαδιά με συνέπεια να κινδυνεύουν πολλά παιδιά που απολαμβάνουν τη βόλτα τους με ποδήλατο. Οι εικόνες είναι απαράδεκτες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαλάλ Ελ Χατίμπ.

Ένας άλλος πολίτης ο οποίος επισκέπτεται τον χώρο τρεις φορές τη μέρα, μαζί με τον τετράποδο φίλο του, μας ανέφερε ότι ο δήμος Ηρακλείου δεν προχωρεί στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ενημέρωσε την ιστοσελίδα του δήμου από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Δεν έλαβα καμία απάντηση. Δεν θα το ξανακάνω. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο χώρος δεν συντηρείται, στον βαθμό που θα έπρεπε, στο άλλοτε στολίδι του Ηρακλείου, όπως σχολιάζουν δημότες, οι οποίοι, αν και έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News