Δόθηκε στην κυκλοφορία ο βόρειος κλάδος στο οδικό έργο «Γούρνες - Χερσόνησος»

Κρήτη
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο βόρειος κλάδος στο οδικό έργο «Γούρνες - Χερσόνησος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών

Ο βόρειος κλάδος του έργου «Γούρνες -Χερσόνησος» και πιο συγκεκριμένα, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηράκλειο - στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών - δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, μετά και την έγκριση από την αστυνομία.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δ/νων σύμβουλος του οργανισμού, Φώτης Καζάσης: «Το αργότερο μέχρι 20-25 Μαρτίου, θα δοθεί και ο νότιος κλάδος, άρα ο δρόμος θα είναι καθ΄όλα έτοιμος, για να υποδεχθούμε την νέα τουριστική περίοδο», ενώ αποκάλυψε ότι λόγω της ταχύτητας εκτέλεσης των εργασιών, δόθηκε πριμ απόδοσης: «Αυτό το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό, ενώ οι επιδόσεις του αναγνωρίστηκαν. Ουσιαστικά η χώρα, πήρε ένα μεγάλο επιπλέον αποθεματικό από την Ε.Ε σαν πριμ απόδοσης , στο οποίο συνετέλεσε και αυτό το έργο σε μεγάλο βαθμό» είπε ο κ. Καζάσης που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ, Γιώργο Αγαπάκη, το «πριμ», όπως τους έχουν πληροφορήσει από την Διαχειριστική Αρχή, ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα δοθούν, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (στον τομέα των οδικών αξόνων) του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς ο στόχος που είχε τεθεί και ήταν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το έργο να έχει ολοκληρωθεί κατά 80%, επετεύχθη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Αγαπάκης: «Επειδή το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ και είναι επί της ουσίας από τα πρώτα που ολοκληρώνονται για τη νέα περίοδο, ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξει επιπλέον διάθεση αποθεματικού στο Πρόγραμμα λόγω επιτεύξεως του στόχου. Το έργο στις 31 Δεκεμβρίου είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% , αν και ο βόρειος κλάδος δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία».

Σε ότι αφορά πάντως το βόρειο κλάδο, που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, η κίνηση από τον Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καστελίου μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Γουρνών, στο εξής θα γίνεται μέσω του ΒΟΑΚ, ενώ η κίνηση από τον Άγιο Νικόλαο προς το Καστέλι, Χερσόνησο, Γούβες, Γούρνες, Κοκκίνι Χάνι, θα γίνεται από τον κόμβο Καστελίου, όπως γίνεται και σήμερα.

Σε ότι αφορά την έξοδο -από τον Β.Ο.Α.Κ.- της κίνησης από τον 'Αγιο Νικόλαο προς το Κοκκίνι Χάνι και Κάτω Γούβες από τον κόμβο Γουρνών, θα παραμείνει κλειστή, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του κλάδου αυτού και η είσοδος στον Β.Ο.Α.Κ. από τον κόμβο Καστελίου, για τις κινήσεις προς το Ηράκλειο και τον 'Αγιο Νικόλαο, θα γίνεται μέσω των κλάδων εισόδου στον ΒΟΑΚ, όπως γινόταν πριν την εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΚ «Η είσοδος στον Β.Ο.Α.Κ. προς το Ηράκλειο από τον κόμβο Γουρνών, θα γίνεται μέσω του κλάδου του κόμβου Γουρνών, όπως γίνεται και σήμερα, ενώ όσον αφορά τον νότιο κλάδο του έργου δηλαδή το ρεύμα από το Ηράκλειο προς τον 'Αγιο Νικόλαο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα. Ο κλάδος αυτός αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε κυκλοφορία το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου 2019, εφ' όσον δεν προκύψουν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο μεσοδιάστημα. Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News