Στα σχολεία κομποστοποιητές από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Ηράκλειο
Στα σχολεία κομποστοποιητές από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον τρόπο χρήσης τους

Εκδήλωση ενημέρωσης για την χρήση των κομποστοποιητών που θα τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες του Ηρακλείου από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. διοργανώνεται την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στις 11:00, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στην Νέα Αλικαρνασσό.

Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη για την φιλοσοφία και τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς και του τρόπου χρήσης των κομποστοποιητών, από τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, Καθηγητή Θρασύβουλο Μανιό και τον επικεφαλής τεχνικό του Εργαστηρίου, καθηγητή Γιάννη Σαμπαθιανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 192 σετ κομποστοποίησης που αποτελούνται από κομποστοποιητή 300 λίτρων από 100% ανακυκλώσιμο υλικό, αναδευτήρα, δοχείο και σταθεροποιητή, για ταχεία ανακύκλωσης οργανικών απορριμμάτων, ικανοί να δεχθούν όλα τα οργανικά υπολείμματα.

Είναι κομποστοποιητές τύπου κήπου, με διάταξη οπών για αερόβια λιπασματοποίηση, χωρίς προσθήκες ειδικών σκευασμάτων σε υγρή ή στερεά μορφή. Είναι κατασκευασμένοι με δυνατότητα περιστροφής και δυνατότητα πρόσβασης από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να μειώνεται ο όγκος, ενώ το υλικό κατασκευής τους παρέχει θερμομόνωση για σταθερή θερμοκρασία τεσσάρων εποχών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε:

«Γνωρίζουμε πλέον από προηγούμενες, ανάλογες ενέργειες, τις δυνατότητες και τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η διαδικασία κομποστοποίησης στον τόπο μας. Με το νέο αυτό πρόγραμμα τοποθέτησης 192 καλαίσθητων κομποστοποιητών στις σχολικές μονάδες, αποσκοπούμε στο να αποκτήσουν τα νέα παιδιά, η επόμενη γενιά πολιτών, εξοικείωση με μια απλή και χαρακτηριστική μέθοδο κυκλικής οικονομίας. Χαιρόμαστε που η κίνηση αυτή αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από την εκπαιδευτική κοινότητα και είμαι σίγουρος ότι με την συμμετοχή των δασκάλων, του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με το οποίο συνεργαζόμαστε άψογα και σε αυτή την ενέργεια, των γονέων και των μαθητών, θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα».

Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σχολείο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο νέο αυτό πρόγραμμα, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω email στο [email protected] & [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News