Υποψηφιότητα – «τρόπαιο» για τον Σταύρο Αρναουτάκη

Ηράκλειο
Υποψηφιότητα – «τρόπαιο» για τον Σταύρο Αρναουτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ακόμα μία υποψηφιότητα - έκπληξη για την Περιφέρεια Κρήτης με το συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη

Την υποψηφιότητα της Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, προέδρου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Για το περιβάλλον Αρναουτάκη η εν λόγω υποψηφιότητα είναι υποψηφιότητα- “τρόπαιο”, αφού η Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη και ο σύζυγός της, γνωστός δάσκαλος Μανόλης Μπελαδάκης, είναι πολιτογραφημένοι στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, ο σύζυγός της είχε ενδιαφέρον και για τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Η δήλωση της κ. Μαράκη-Μπελαδάκη που δόθηκε στα ΜΜΕ για την υποψηφιότητά της, αν και προσεκτικά διατυπωμένη, είναι ξεκάθαρο ότι οδηγεί συμπερασματικά σε σύγκριση μεταξύ Αρναουτάκη που επέλεξε η ίδια και του επίσημα χρισμένου από τη Ν.Δ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

Αναφέρει: «Η πρόσκληση του Σταύρου Αρναουτάκη να συμμετάσχω στην “εθνική Κρήτης” αποτέλεσε για μένα μεγάλη τιμή και με βάζει απέναντι σε μια μεγάλη πρόκληση και ένα χρέος υψηλής ευθύνης. Η απόφαση που πήρα προέκυψε μετά από ώριμη σκέψη και μετά από συμφωνία με τον Σταύρο Αρναουτάκη στο ότι “η Αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη και πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη”, ότι “δεν έχει ανάγκη από χρίσματα, αλλά από συνεργασίες, συνέργειες και συμπορεύσεις με όλους αυτούς που μπορούν να έχουν τα ίδια οράματα με εμάς” κι ότι “μπορούμε να διεκδικούμε και να υλοποιούμε οτιδήποτε ωφέλιμο για την Κρήτη από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο”. Θα συνεργαστώ με τον Σταύρο Αρναουτάκη για τον συγκρητισμό, την ισόρροπη ανάπτυξη και την ενότητα όλου του κρητικού λαού στον χώρο της εκπαίδευσης, στο κίνημα για την ισότητα των φύλων αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, όπου κρίνονται τα πολιτιστικά και πολιτικά διακυβεύματα της νέας εποχής. Θα αγωνιστώ με την “εθνική Κρήτης” με όραμα και στόχο την Κρήτη του μέλλοντος. Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά Καλός!».

Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις αναφορικά με την υποψηφιότητα πρωτοκλασάτου στελέχους από τον αγροτικό χώρο, ορμώμενος και μια ζωή μπροστά στους αγώνες και δίπλα στους αγρότες.

Πρωτοκλασάτο αγροτικό στέλεχος συζητά με τον Σταύρο Αρναουτάκη 

Η εν λόγω υποψηφιότητα ακούγεται έντονα χωρίς ωστόσο, όπως ο ίδιος διαβεβαιώνει στο neakriti.gr, να έχει πει το ναι για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη.

Αυτό που πάντως που ίδιος επιβεβαιώνει είναι ότι έχουν υπάρξει κατ΄ιδίαν επαφές με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News