Ηράκλειο

Ηγουμενίδης: Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση των ΙΚΑ Αγίου Μηνά - Χερσονήσου;

Τι γίνεται με τα κτίρια του ΙΚΑ

Στα σημαντικά ακίνητα ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εργασίας ανήκουν μεταξύ άλλων και τα δύο κτίρια του ΙΚΑ στον Άγιο Μηνά και την Χερσόνησο στο Νομό Ηρακλείου.

Στο θέμα είχε αναφερθεί με εκτενές φωτορεπορτάζ και το neakriti.gr αναδεικνύονται ότι "άλλες υπηρεσίες πληρώνουν ενοίκια και το ΙΚΑ έχει ανεκμετάλλευτα ακίνητα".

Η ανακοίνωση του κ. Νίκου Ηγουμενίδη:

Ήδη από τον αρχικό σχεδιασμό του 2015 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και αξιοποιώντας τον «Χάρτη Υγείας» της Κρήτης, το σημερινό κτίριο του ΙΚΑ του Αγίου Μηνά προγραμματίστηκε για να αξιοποιηθεί και να γίνει πρότυπο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου μετά την παραχώρηση του κτιρίου από το Υπ. Εργασίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Ο στόχος είναι να στεγαστεί Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), ειδικά σε μια εποχή που υλοποιείται και εξελίσσεται η τομή της αριστεράς στην ΠΦΥ και στον αστικό ιστό της πατρίδας μας.

Αντιστοίχως, το σημερινό κλειστό κτίριο του ΙΚΑ Χερσονήσου επίσης σχεδιάζεται για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συγκεκριμένα να θεσμοθετηθεί Μονάδα Υγείας Χερσονήσου και να στεγαστεί στο ΙΚΑ Χερσονήσου.

Εκτός από την μονάδα Υγείας, στο σήμερα κλειστό και αναξιοποίητο κτίριο, υπάρχουν χώροι για συστέγαση του παρακείμενου σταθμού του ΕΚΑΒ (σήμερα στεγάζεται σε container 100 μέτρα από το κτίριο) και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας που σήμερα παραμένει σχεδόν «άστεγο» και έχει πολλά να προσφέρει στην προστασία της δημόσιας υγείας και τον έλεγχο των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω σχεδιασμός αλλά και οι συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργεία έχουν ξεκινήσει από το 2015 και έχουν συζητηθεί διεξοδικά.

Επειδή η άμεση παραχώρηση των δύο κτιρίων αφορούν την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής

Επειδή βασίζονται στο αξιόπιστο εργαλείο του Χάρτη Υγείας της Κρήτης

Επειδή η υλοποίηση των αποφάσεων έχει ξεκινήσει και εκκρεμεί από το 2015

Επειδή η δομή στο ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την ναυαρχίδα της ΠΦΥ στο Ηράκλειο.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της παραχώρησης των δύο κτιρίων;
- Τι προτίθεται να κάνει για την άμεση παραχώρηση χρήσης στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια