«Ξύπνησαν» μνήμες από την τραγωδία του 2005

Ηράκλειο
«Ξύπνησαν» μνήμες από την τραγωδία του 2005

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

14 χρόνια πριν μία νέα γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Κεράτιου Ποταμού

Τραγικές μνήμες ξύπνησε η νέα τραγωδία στον Γεροπόταμο της Μεσαράς. Σχεδόν 14 χρόνια πριν μία γυναίκα πριν είχε χάσει τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Κεράτιου Ποταμού, στο ρέμα της Κνωσού, στην προσπάθειά της να διασχίσει μία ιρλανδική διάβαση.

Φονική νεροποντή πλήττει το Ηράκλειο στις 26 Μαΐου 2005.

Τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην περιοχή της Κνωσού, μετατρέπονται σε παγίδα θανάτου για την 38χρονη καθηγήτρια Φωτεινή Χειλαδάκη.

Το αυτοκίνητό της εντοπίζεται 150 μέτρα από το σημείο που είχε παρασυρθεί. Άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλωβίζουν, από μία δύσκολη επιχείρηση το άψυχο σώμα της 38χρονης.

Πρόκειται για εκείνα τα σημεία του οδικού δικτύου, όπου δρόμοι συναντιόνται με χειμάρρους. Λίγο τσιμέντο αντικαθιστά τις γέφυρες για την διευκόλυνση των οχημάτων, ωστόσο αυτή η διευκόλυνση μπορεί να αποβεί μοιραία σε περιπτώσεις πλημμυρών.

Ιρλανδικές διαβάσεις

Ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κρήτης είναι βασισμένος σε αυτές με τον κίνδυνο να ελλοχεύει σε κάθε σημείο για οδηγούς και πεζούς.

Στο Ηράκλειο η Πολιτική Προστασία σε τρία σημεία καρδιοχτυπά κάθε φορά που πέφτουν μεγάλοι όγκοι βροχής.

Εκτός από το ρέμα της Κνωσού, όπου μετά την τραγωδία κατασκευάστηκε γέφυρα, υπάρχουν ακόμη ιρλανδικές διαβάσεις σε Κορόνη Μαγαρά και Κατσαμπά.

Σε κάθε ένα από αυτά τα σημεία υπάρχει σήμανση, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που αψηφούν τον κίνδυνο και προκειμένου να εξοικονομήσουν λίγα χιλιόμετρα, αναμετρώνται με το νερό.

Ποιος όμως έχει την ευθύνη για τη σήμανση;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News