Αυγενάκης: Ελλείψεις και κενά «παραλύουν» τα σχολεία του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Αυγενάκης: Ελλείψεις και κενά «παραλύουν» τα σχολεία του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

170 σχολεία στο Ηράκλειο αντιμετωπίζουν προβλήματα

Τραγικές ελλείψεις, σημαντικά κενά και απόλυτη αδιαφορία για τα σχολεία της περιφέρειας και ειδικότερα του Ηρακλείου, επιφυλάσσει η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Δυστυχώς, τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης, αποκαλύπτουν ότι οι πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης για την εκπαιδευτική της πολιτική είναι μια επικοινωνιακή επίφαση, για να καλυφθεί η καταστροφική πολιτική της, που οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο, τα πολυάριθμα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Ηρακλείου οδήγησαν τους γονείς μαθητών σχολείων του Ηρακλείου σε κινητοποιήσεις. Με σύνθημα «η σιωπή μας θα είναι συνενοχή» οι γονείς μαθητών σχολείων του Ηρακλείου διαμαρτύρονται για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Ηράκλειο και απευθύνουν έκκληση συμπαράστασης στους μαθητές, ενώ, την ίδια στιγμή, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα πολλά και σοβαρά, αφού μεταξύ των 170 σχολικών συγκροτημάτων στο Ηράκλειο, όλα τα κτίρια αντιμετωπίζουν προβλήματα με κυριότερο το κτιριακό πρόβλημα στο Καπετανάκειο.

Μάλιστα, οι γονείς ιεράρχησαν τις ανάγκες, δίνοντας προτεραιότητα στο αίτημα να αρχίσουν εργασίες στην Ακαδημία και το δημοτικό σχολείο της Φορτέτσας, στην ανέγερση νέου σχολείου για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό στις Βασιλειές, νέου Γυμνασίου στην Ν. Αλικαρνασσό και άλλα.

Η Κυβέρνηση υπονομεύει τη δημόσια παιδεία, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο. H αδιαφορία και οι καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και στην πλήρη εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα. Στον πυρήνα του σχεδίου μας βρίσκεται το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, που πρέπει να στηριχθούν, να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν. Το πρόγραμμα για την Παιδεία είναι “η μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας”».

Δυστυχώς, ο κ. Υπουργός όταν μιλά για την αναβάθμιση του απολυτηρίου, αντιλαμβάνεται ένα δημόσιο σχολείο με σημαντικές ελλείψεις, σημαντικά προβλήματα λειτουργίας, κατακρεουργημένο ωράριο και ευκαιρίες σε λίγους και εκλεκτούς. Η αριστεία άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου είναι «εγωκεντρική».

Τα προβλήματα και τα κενά στα σχολεία είναι δύσκολες και, κάποιες φορές, ανθυγιεινές συνθήκες, καθώς και χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές. Η προβληματική αυτή κατάσταση πρέπει να λυθεί αποτελεσματικά, επαρκώς και αμέσως. Το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο, είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής αβλεψίας και ολιγωρίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα, να ενεργήσει τα δέοντα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Ηρακλείου;

2. Ποιος ο προγραμματισμός για την επίλυση των κτιριακών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Ηράκλειο;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News