Bρέθηκαν και οι 4 νεκροί στο Γεροπόταμο

Ηράκλειο
Bρέθηκαν και οι 4 νεκροί στο Γεροπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες: ζευγάρι, μητέρα και αδερφή στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου

Τραγικός επίλογος στην τεράστια επιχείρηση αναζήτησης των 4 αγνοουμένων στο Γεροπόταμο της Μεσαράς.

Δύο οικογένειες ξεκληρίστηκαν αφού περίπου στις 13:30 ανασύρθηκαν νεκροί ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαννακάκης με την 30χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός κοριτσιού 6 μηνών, Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη, 20 χρονών, και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου, 58 χρονών.

Το μωρό της οικογένειας μάλιστα γλίτωσε κατά τύχη καθώς το ζευγάρι το άφησε στο σπίτι της άλλης γιαγιάς, το βράδυ του Σαββάτου για να μεταβεί στη Μεσαρά και δεν το πήρε μαζί του με αποτέλεσμα να επιβιώσει. 

Το δραματικό τέλος στην αναζήτηση ήρθε μετά από 36 ώρες ερευνών αφού μετά τον εντοπισμό του μοιραίου αυτοκινήτου, ανασύρθηκαν στις 13:30 και οι σοροί των τεσσάρων ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα μανιασμένα νερά του Γεροποτάμου. 

Στο σημείο εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές καθώς με την ανάσυρση των σορών χάθηκε και η τελευταία ελπιδα για τους συγγενείς και στην ουσία ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες.

Μαζί με το αυτοκίνητο εντοπίστηκαν και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=yd_ZEeRJeac?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Το αυτοκίνητο βρέθηκε θαμμένο στη λάσπη

Αρχικά εντοπίστηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας το μοιραίο αυτοκίνητο και δύτες προσέγγισαν το όχημα που βρίσκεται μέσα σε λάσπες και θολά νερά. Οι δύτες δια της αφής εντόπισαν και τις σορούς. 

Το αυτοκίνητο βρέθηκε θαμμένο στη λάσπη σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και περιοχή με καλαμιές.

Ακολούθησε νέα επιχείρηση με βαρύ όχημα για τη διαδικασία ανάσυρσης του οχήματος.

Μετά από μια ώρα και 30 λεπτά προσπαθειών το αυτοκίνητο ανασύρθηκε και άνδρες του ΕΚΑΒ κλήθηκαν να παραλάβουν τις σορούς. 

Υπενθυμίζεται ότι τα νερά ήταν πολύ θολά και υπήρχε μεγάλος όγκος λάσπης, γεγονός που έκανε την επιχείρηση πολύ δύσκολη.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν, ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαννακάκης με την 30χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός κοριτσιού 6 μηνών, Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη, 20 χρονών, και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου, 58 χρονών.

Το αυτοκίνητο επέστρεφε από κέντρο διασκεδάσεως κοντά στο χωριό Πετροκεφάλι, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι. Στο σημείο του χειμάρρου, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους τη νύχτα εκείνη το ύψος του νερού μπορεί να έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα, το αυτοκίνητο παρασύρεται. Ο οδηγός ή η οδηγός του οχήματος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και στα 52 λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η 30χρονη γυναίκα καλεί την Αστυνομία και λέει «ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Αμέσως το κινητό τηλέφωνο κλείνει. Και στη συνέχεια περνούν τρία δραματικά λεπτά μέχρι να γίνει από τη γυναίκα το δεύτερο τηλεφώνημα προς το “100”. Στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής ακολούθησε η μεγάλη έρευνα των αρχών στο σημείο. 

https://www.youtube.com/watch?v=pkb30SUSYqU?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Τα ερωτηματικά

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό ότι ο Γεροπόταμος "φουσκώνει" στη διάρκεια κακοκαιρίας και η ιρλανδική διάβαση μετρέπεται σε παγίδα (ο δρόμος περνάει κάθετα από τον ποταμό), κανείς δεν είχε φροντίσει ώστε να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες στο σημείο. Κι ενώ οι ντόπιοι γνωρίζουν τους κινδύνους, οδηγοί από άλλες περιοχές τους αγνοούσαν, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της οικογένειας που επέβαινε στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News