Έσπασε ρυάκι στις Τρεις Βαγιές - Πλημμύρισαν δρόμοι

Ηράκλειο
Έσπασε ρυάκι στις Τρεις Βαγιές - Πλημμύρισαν δρόμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι για πεζούς και οχήματα

Σε… κατάρα τείνει να εξελιχθεί η ισχυρή κακοκαιρία με τις βροχοπτώσεις που πέφτουν ασταμάτητα στο Ηράκλειο τις τελευταίες δύο μέρες.

Οι νεροποντές δοκιμάζουν τις αντοχές που έχουν οι υποδομές της Κρήτης αφού σοβαρά προβλήματα έχουν εμφανιστεί στο Γεροπόταμο όπου αγνοούνται τέσσερα άτομα μετά από παράσυρση του αυτοκινήτου τους, στις Κάτω Γούβες υπερχείλισε ποταμός, στις Βούτες έπεσε στύλος στο δρόμο ενώ στη Μαυσώλου, λίγο πριν τη Βιομηχανική περιοχή, σημειώθηκε κατάρρευση χωμάτινου όγκου.

Και τα πρόβλημα δε σταματούν εδώ αφού στις Τρεις Βαγιές έσπασε ρυάκι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει κάτοικος της περιοχής, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι περίοικοι δε μπορούν ούτε καν να βγουν έστω και στο κατώφλι του σπιτιού τους.\

Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι για πεζούς και οχήματα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που σκοπεύουν να κινηθούν στην περιοχή πίσω από τον Άη Γιάννη το Χωστό.

Σημειώνεται ότι και πριν από περίπου δέκα μέρες ανάλογα προβλήματα είχαν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή όταν δρόμοι στη Φοινικιά πλημμύρισαν από παρόμοια νεροποντή.

Φωτογραφίες από αναγνώστη:

Έκλεισε η «ιρλανδική διάβαση» στου Κορώνη Μαγαρά

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο ποτάμι που ξεκινά από το Κορακοβούνι και καταλήγει στο Γιόφυρο.

Στις φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστρια, φαίνεται το σημείο όπου βρίσκεται η «ιρλανδική διάβαση», δηλαδή υπάρχει διάβαση πάνω από ποτάμι όμως όταν βρέξει η διάβαση αυτή σκεπάζεται από τα νερά.

Μετά από πολλά χρόνια, λοιπόν, το ποτάμι πλέον φαίνεται να γεμίζει στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο ύψος της Παύλου Ζωγραφιστού με την οδό Μνησικλή με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή από διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Ωστόσο, τα συνεργεία του Δήμου έδρασαν άμεσα και τοποθέτησαν κορδέλες της Αστυνομίας ώστε να καταστήσουν σαφές στους οδηγούς ότι η «ιρλανδική διάβαση» είναι απροσπέλαστη και μην επιχειρήσουν να την διαβούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News