Στο Ηράκλειο η Ελίζα Βόζεμπεργκ - Μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία

Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο η Ελίζα Βόζεμπεργκ - Μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τονίστηκε η αναγκαιότητα οργάνωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίκτυο κατά της βίας

Για την πλούσια δράση του Συνδέσμου των Μελών Γυναικών Σωματείων Ηρακλείου ενημερώθηκε η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ που επισκέφθηκε τα γραφεία του φορέα.

Στη συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα υποστήριξης σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, της οργάνωσης που αποτελεί μέλος Ευρωπαϊκών δικτύων κατά της βίας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η έλλειψη στατιστικών στοιχείων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις καταγγελίες να είναι συχνότερες στις μέρες αλλά όχι επαρκείς.

Ο Σύνδεσμος είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που ξεκινάει να αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης του θύτη σχεδιάζοντας παρεμβάσεις που απαντούν στην τοπική δυναμική αλλά και το πλαίσιο διαχείρισης θυμάτων βίας.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Με την Ελίζα Βόζεμπεργκ ​δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν.Ηρακλείου», όπου μιλήσαμε για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί σε όλο τον νομό.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εκπροσώπους του Συνδέσμου για μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και ιδιαίτερα την Πρόεδρο, κυρία Μαίρη Παχιαδάκη, μια πραγματική φιλάνθρωπο που έχει ταυτίσει το όνομά της με την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Τασσόμαστε στο πλευρό τους και δεσμευόμαστε να ισχυροποιήσουμε τις γέφυρες συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών, εργαζόμενοι αδιάκοπα για μια κοινωνία αλληλεγγύης και κοινωνικής ανάπτυξης.».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News