Ανέβαλαν δύο φορές χειρουργείο Κρητικιάς - «Με παιδεύουν σαν τον Χριστό»

Ηράκλειο
Ανέβαλαν δύο φορές χειρουργείο Κρητικιάς - «Με παιδεύουν σαν τον Χριστό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναστάτωση έχει μπει ένα ζευγάρι από την Αθηνά μετά τις ακυρώσεις χειρουργικής επέμβασης στο Βενιζέλειο

Το ζευγάρι έχει μπει σε περιπέτειες εξαιτίας μίας επέμβασης στη σπονδυλική στήλη η οποία προγραμματίζεται αλλά έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές ενώ η ασθενής εισέρχεται στο νοσοκομείο, υποβάλλεται στις απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις, αλλά το χειρουργείο διαρκώς ματαιώνεται.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο όταν η γυναίκα, η οποία έχει καταγωγή από την Κρήτη αλλά ζει στην πρωτεύουσα με τον σύζυγο και τα παιδιά της, είχε έρθει στο νησί για διακοπές. Τότε στην προσπάθειά της να σηκώσει ένα βάρος μετακινήθηκαν δύο σπόνδυλοι με αποτέλεσμα να μεταβεί για εγχείρηση σπονδυλοδεσίας στο Βενιζέλειο.

Κι ενώ το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε κανονικά και όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν, το ζευγάρι με τα τρία μικρά παιδιά τους αναχώρησε για την Αθήνα, εν τούτοις σιγά - σιγά «τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά στη συνέχεια», σύμφωνα με όσα αναφέρει στο neakriti.gr ο σύζυγος.

«Με τον καιρό η γυναίκα μου δε μπορούσε να προχωρήσει κανονικά και πονούσε. Ως αποτέλεσμα ήταν να πάμε στο νοσοκομείο της Βούλας από όπου μας παρέπεμψαν στο γιατρό του Βενιζελείου με την αιτιολογία ότι "δεν γνωρίζουμε τι έχουν κάνει"».

Έτσι, το ζευγάρι αναγκάστηκε να μεταφερθεί ξανά στο Ηράκλειο και να απευθυνθούν στον γιατρό που είχε πραγματοποιήσει την πρώτη εγχείρηση. Ακολούθησαν μετά από συμβουλή του γιατρού δεκαήμερη φαρμακευτική αγωγή κι έπειτα έκαναν, την περασμένη Δευτέρα, εισαγωγή στο νοσοκομείο για το προγραμματισμένο χειρουργείο.

Ωστόσο, «μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο χειρουργείο και η εγχείρηση θα γίνει την Πέμπτη. Την Πέμπτη έκαναν τον προεγχειρητικό έλεγχο στη γυναίκα μου, την έντυσαν αλλά, όπως μας ενημέρωσε ο χειρουργός μας, δεν μας δίνουν το χειρουργείο για την επέμβαση».

Ο καταγγέλλων, ο οποίος σημειωτέον πάσχει από 80% αναπηρία, αναστατώθηκε με την δεύτερη αναβολή καθώς το ζευγάρι βρίσκεται ήδη 18-19 μέρες στην Κρήτη ενώ έχουν αφήσει πίσω τα δύο μικρά παιδιά τους.

«Με παιδεύουν σαν τον Χριστό, ενώ έχω παρατήσει τρία μικρά παιδιά με την 80χρονη μητέρα μου στην Αθήνα, και με κοροϊδεύουν εδώ» ανέφερε συγκεκριμένα ο σύζυγος.

Τελικά το η επέμβαση προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο το neakriti.gr επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Διοικητή του Βενιζέλειου κ. Γιώργο Μοσχοβάκη, ο οποίος από την πλευρά του νοσοκομείου, δήλωσε τα εξής «είναι φυσιολογική διαδικασία τα χειρουργεία σ’ ένα νοσοκομείο. Όταν ένα προγραμματισμένο ραντεβού πέσει πάνω σε έκτακτα περιστατικά, π.χ. όταν κάποιος βρίσκεται στα ΤΕΠ και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, το προγραμματισμένο χειρουργείο αναγκαστικά αναβάλλεται. Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως επαναπρογραμματίστηκε αμέσως κι έτσι το χειρουργείο θα γίνει σίγουρα την Δευτέρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News