Ηράκλειο

10 άτομα νοσηλεύονται στις εντατικές της Κρήτης με γρίπη

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί για τα κρούσματα

 Στους 56 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον Η1Ν1. Στους 10 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης. «Η επιδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της. Δεν χρειάζεται πανικός» λέει στον 98.4 ο αντιδυπεάρχης Στέλιος Δημητρακόπουλος.

Όπως τονίζει «τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αποκλιμάκωση.Σε ότι αφορά στην Κρήτη περίπου 10 άτομα έχουμε αυτή τη στιγμή στις εντατικές , 5 εξ αυτών είναι στο ΠΑΓΝΗ και δεν υπάρχει κανένας ασθενής που να χρήζει νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας και να μην εισάγεται σε αυτήν».

Να αφήσουμε τα εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες

Ο κ.Δημητρακόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όλους μας να αφήσουμε τα εμβόλια αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος στους ανθρώπους που τα χρειάζονται για την προφύλαξή τους.
Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι ο ιός της γρίπης προτιμά τον φετινό χειμώνα αυτούς που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 60 έως 69 ετών, καθώς οι περισσότερες νοσηλείες σε ΜΕΘ αφορούν άτομα αυτής της ομάδας. Ενώ οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό Η1Ν1 είναι σε άτομα από 60 έως 79 ετών.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), η εποχική γρίπη "θερίζει" φέτος σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Μάλτα. Ηπιότερη εμφανίζεται σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία και Λιθουανία και χαμηλή σε Βρετανία, Βέλγιο, Πολωνία και Σκανδιναβικές χώρες.

Αλλάζει φιλοσοφία η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Ημερίδα για τον ένα Χρόνο λειτουργίας των ΤΟ.ΜΥ  στην Κρήτη διοργανώνει αύριο Σάββατο στο Ηράκλειο η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού & του Αν. Γενικού Γραμματέα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού.
«Καταφέραμε αρκετά από αυτά τα οποία σχεδιάζαμε. Σύντομα θα υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί» λέει στον 98.4 ο αρμόδιος για την ΠΦΥ από την 7η ΥΠΕ Στέλιος Δημητρακόπουλος.
11 οι Τοπικές Μονάδες που σήμερα λειτουργούν επί συνόλου 25 που προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου και οι οποίες συνεπικουρούνται από τους οικογενειακούς γιατρούς και τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια